Kemény téma a vízlágyítás

Kemény téma a vízlágyítás

A víz keménységét a benne található, oldható ásványi anyagok adják. Nagyságát természetesen ezen anyagok mennyisége határozza meg. Magyarországon ez az érték kifejezetten magas, így nem meglepő, hogy a hazai vizek bizony kemények, ami miatt a vízlágyítás alapvető feladatunk. A természetes vizek nyilvánvalóan okkal mennek át különböző szűréseken, szabályozások által meghatározott tisztítási folyamatokon, míg azt a címkét nem kapják, hogy ivóvíz.

Ez, azonban még így is túlságosan tág, megfoghatatlan, ráadásul a keménység továbbra is jelentkező probléma. Az otthoni berendezések élettartamát pedig igenis nagymértékben csökkenti a kemény víz, sőt sok esetben a készülékek oly mértékben roncsolódnak, hogy használhatatlanná válnak. Ezért is létfontosságú a vízlágyítás. Kloridok, szulfátok, karbonátok, kalcium, és magnézium, ezek azok az ásványi anyagok, melyek felelősek a víz keménységéért. A sók forraláskor ugyan kiválnak, de a karbonátok, szulfátok visszamaradnak.

A vízlágyítás a mosogatásnak, mosásnak is kifejezetten jót tesz, a takarékosság oldaláról nézve, hiszen amennyiben lágy vízzel végezzük a tisztítási folyamatokat úgy, lényegesen kevesebb mosó, és mosogatószerre van szükségünk. A hagyományosan használt 8, 12, vagy 16 literes vízlágyító készülékek beépítése után a kemény víz nem okozhat több bosszúságot.

A vízlágyítás során lúgos víz keletkezik, ami most, a lúgosítás divatját élve kifejezetten előnyös fejleménynek számít, hiszen a méregdrága bolti vizek helyett otthonunkban fogyaszthatjuk a fogyasztásra is jó hatást gyakoroló vízlágyítás során lúgos kémhatást elért vizet.

Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."