Menü

Jöhet a vízszűrő teszt?

Jöhet a vízszűrő teszt?

A vízszűrő teszt egy olyan mankó, amire bátran támaszkodhat és amire nagy valószínűség szerint szüksége is van. Hogy miért? Azért, mert a víztisztítás témájában annyi egymással ellentmondó információ kering, ami már nehezen megemészthető és hozzá nem értőként a megítélésük sem egyszerű. Vajon mit tekinthet és nevezhet igazságnak és mi az, ami a legtávolabb áll tőle? A vízszűrők kérdésében legelőször, konkrét típus megnevezése előtt a minőségről érdemes néhány keresetlen szót szólni. 

Az ugyanis nagyjából mellékes, hogy milyen típust preferál, egyetlen olyan jellemvonás létezik ezen a területen, ami soha, semmilyen körülmények között nem szenvedhet csorbát. Kitalálja melyik jellemzőre gondolunk? Igen, a minőségre. Ez a kezdet és a vég. Ha olyan gyártót részesít előnyben, melynek ars poeticja a megbízhatóság elsőbbsége, akkor negatív meglepetés nem érheti. De akkor jöjjenek a konkrétumok. Melyik az a két módszer, amiről a legtöbbet hallott víztisztítás témában?

Valószínűleg a fordított ozmózisra alapozó eljárás illetve az aktív szenes megoldás. De vajon melyik a jobb választás? Nyilván a célja, hogy olyan vizet önthessen a poharába, mely káros anyagoktól mentes, ám egyébként a szervezetére ideális hatású. A fordított ozmózis ezt csak félig tudja biztosítani, mivel nemcsak a káros, hanem a hasznos ásványi anyagokat is eltávolítja a pohárba szánt nedűből. Ez bizony óriási hátrány, ráadásul a rendszer fenntartási költsége sem elenyésző, ahogy az átfolyási sebessége sem döntöget világrekordot.

A vízszűrő teszt nyertese….

Az aktív szenes megoldás az, ami viszi a prímet ha és amennyiben minőségi gyártótól vásárol. A szénszűrő ugyanis a káros szennyeződéseket megköti, semlegesíti, és a test számára hasznosítható anyagokat tovább engedi a poharába.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog vízszűrő teszt

Keresés