Ivóvíztisztítás
Az ivóvíztisztítás feladata, napjainkban már nem meglepő tény, hogy ránk hárul. Bár a központi rendszerbe tisztított víz kerül, ám ha alaposan megvizsgáljuk annak tartalmát, akkor minden kétséget kizáróan szembesülhetünk a valósággal, mely egy cseppet sem kedvező.
A víztisztítás gyakorlatilag csak egyetlen elhatározás kérdése. Ha úgy érzi, hogy itt az idő tiszta vizet önteni a pohárba, akkor tudatos és céltudatos döntésével több szempontból is jól járhat. Egyrészt a tiszta víz olyan körülményeket teremt a szervezete számára, ami pótolhatatlan. A legkisebb becslések szerint is naponta 2-3 liter víz elfogyasztása a javasolható egy felnőtt, egészséges ember számára.
A vízfogyasztás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hiszen az emberi szervezet körülbelül 75 százaléka víz. Ez kortól függően változhat, de a hidratáltság minden életkorban kiemelt jelentőséggel bír. A dehidratált szervezet nem csak nem tud optimálisan működni, de különféle betegségek is megjelenhetnek a tartósan kiszáradt állapot miatt. Sokan csak akkor nyúlnak a pohár után, ha már szomjasak, pedig folyamatosan fontos lenne a vízpótlás.
A víztisztítás nagyon lényeges momentum, ám ennek ellenére viszonylag kevesen, keveset beszélnek róla. A legtöbben az általános szennyvíztisztításról hallottak, de behatóbban csak néhányan ismerik ezt a területet. Természetesen nem is lehet elvárás, hogy mindenki pontosan tudja hogyan zajlik például az ivóvíz előállítása. De az már annál inkább lényeges, hogy az emberekben tudatosodjon a tény: attól még, hogy valamit „ivó” jelzővel látnak el, az nem biztos, hogy magas minőséget jelent.
Sokszor és sokat emlegetett kérdés, hogy miért élvez olyan nagy prioritást az ivóvíztisztítás? Az igazság az, hogy mindaddig míg az emberek elhiszik, hogy a vízvezetékből érkező alternatíva, mely ivóvíz névre hallgat tökéletesen alkalmas a fogyasztásra, addig nagymértékű változás nem várható. Az elmúlt években, azonban a tendencia mégis alakul, bár tény és való, hogy nagyon lassan, megfontoltan. Ám egyre többen találják magukat szembe olyan jelenségekkel, melyek szabad szemmel is jól láthatóak, felfoghatóak.
Néhány évvel ezelőtt még hangsúlyozni kellett az ivóvíztisztítás fontosságát. El kellett mondani, fórumok ezrein, hogy bár a csapból folyó alternatíva nevében szerepel az „ivó”, mint szó, ami ugye arra enged következtetni, hogy a szervezet számára a lehető legjobb variáció, ám ez nem jelent semmit. Pontosabban korántsem azt jelenti, amit a legtöbben társítanak mellé. A tudatos gondolkodás, az életmódváltások sora, és úgy globálisan a fogyasztói társadalom átalakulása hozta magával az igényt, hogy a vezetékes variáció helyett valami jobbat, tisztábbat, egészségesebbet kellene inni.
Bár mára már nyilvánvaló célkitűzéssé vált a tiszta víz otthoni előteremtése, azért még mindig előfordul a kérdés, miszerint minek kell ivóvíz szűrőt alkalmazni? Miért van szükség a csapból kifolyó, elvileg fogyasztásra alkalmas folyadék további kezelésére? Ha jó volt negyven éve, akkor most miért nem megfelelő? Az idő előre haladása egyben a változás záloga. Ami negyven éve megfelelt, az akkor, és ott valószínűleg tényleg tökéletes volt. Ám