Ivóvíz vizsgálatok- határértékek betartása

Magyarország felszíni vízbázisban sajnos nem áll túl előkelő helyen. A felszíni vízkészlet a Duna és Tisza vízgyűjtő helyeiről érkezik, minden esetben külföldről. A felszín alatti vízkészlet valamivel jobb képet mutat, mert az Alföld területei alatt védett vízkészletünk van. Az ivóvíz minőségét szabványértékek befolyásolják. Az Európai Uniós előírások a WHO ajánlása alapján készültek. 

Azonban hiába az előírás, ha sok településen még mindig nincs egészséges ivóvíz. Mintegy kilencszáz települést sorolnak a veszélyeztetett területek közé. Ez riasztóan sok így a huszonegyedik században. Az Észak-Alföldön több mint hétszázezer ember, Dél-Dunántúlon majdnem háromszázezer, a Dél- Alföld területéről pedig ne is szóljunk, hiszen itt egymillió kétszázezer embert veszélyeztet az egészségtelen ivóvíz. A bór, fluorid, nitrit problémája még mindig élő gond.

Vannak törekvések, amik ezt a nagyon rossz statisztikát javítani szeretnék, de sajnos halasztódik a kivitelezés. Beszélhetünk még a jód hiányról, ami nagyon sok betegség okozója és szintén az ivóvíz problémája. Az 1900-as évek óta alkalmazzák a klórt, hogy a víz okozta megbetegedéseket visszaszorítsák. A klór fertőtlenít, csírátlanít, ezt sokan tudják. De kevesebben ismerik a tényt, hogy a klór vegyi reakcióba lép a vitaminokkal, jelentősen csökkentve azok hatását.

Lehetséges más módon is fertőtleníteni a vizet, például UV sugárzással, fordított ozmózissal, desztillációval. De ezek az eljárások mindig drágábbak, nehezebben kivitelezhetőek. Az ivóvíz vizsgálatok gyakran végzendőek, de még így is fennállhat a veszély. Folyamatosan ellenőrizni kell, hogy a kémiai és mikrobiológiai értékek megfelelőek legyenek.

Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."