Ipari víztisztítás – amit a laikusnak is érdemes tudni

A vízkezelési és víztisztítási módok közül a vízlágyítás az egyik legelterjedtebb ipari víztisztítás mód hazánkban. Sokan nem tudják azonban, hogy miért is van tulajdonképpen az ipari víztisztítás miért is ennyire szükséges és lényeges.

A válasz a vizeink minőségében rejlik. Mivel az ivóvíz, amelyet Magyarországon fogyasztunk felszín alatti. A felszín alatti víz azt jelenti, hogy kőzeteken keresztül szivárog át, hogy végül a csapba folyjon, ezekből pedig sok kálcium és magnézium oldódik a vízbe. Logikusan gondolkodva azt hinnénk, hogy ez jót jelent, de nem. Ez okozza ugyanis a víz keménységét, amely sok helyütt vízkövet okoz, amely rombolja a berendezések minőségét és ha még ilyen csapvizet is fogyasztunk, akkor egészségünkre is káros hatással van.

Az otthoni víztisztító és az ipari víztisztítás között elsősorban méretbeli különbség van, hiszen az ipari víztisztítás is pontosan ugyanarról szól, mint az otthoni víztisztítás. Különféle okai lehetnek annak, hogy miért kell a vizet lágyítani, hogy miért van szükség az ipari víztisztítás munkálataira. Általában, amikor kútfúrás történik és a vízanalitika megmutatja a víz keménységi fokát, akkor az ügyfelek kérik a vízlágyítást. De megtörténhet, hogy valamilyen előírás miatt szükséges elvégezni az ipari víztisztítás folyamatát.

Fontos tudni, hogy többféle ipari víztisztítás létezik, ezek közül legismertebb és a legtöbb helyütt alkalmazott technika a vízlágyítás, amely szintén sokféle lehet. Létezik az ioncserélő vízlágyítás, a vegyszeres, az elektromos és a mágneses lerakódásgátló. Mielőtt ipari víztisztítás következik be, érdemes megtudni a víz térfogatát, a mennyiségét, a vízlágyító regenerálódása közti szükséges időt, illetve a víz keménységét.
Fontos, hogy megfelelő minősége legyen a víznek, hiszen az életben maradáshoz nélkülözhetetlen dologról van szó.  

 

Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."