Menü

Ipari vízszűrő berendezések típusai

Az egyik leggyakrabban alkalmazott vízkezelési, víztisztítási technológia az ipari vízszűrés. A legtöbb üzem és gyár rendelkezik ipari vízszűrő berendezéssel, hiszen a legtöbb iparágban szükség van a víz tisztítására, a nagy üzemekben pedig ez csakis ipari vízszűrő berendezéssel történhet.

 Nem mindegy azonban, hogy milyen ipari vízszűrő berendezést alkalmazunk. A bejövő vagy a használt víz lebegőanyaga határozza meg hogy milyen típusú vízszűrőre van szükség, illetve sokszor az is közrejátszik ebben, hogy mire szeretné alkalmazni a vízszűrő berendezést, tehát hogy mit szeretne elérni vele.

Az ipari vízszűrő berendezések résmérete nem egyforma, illetve a szűrési hatékonyságban is mutatkoznak különbségek, ezt is figyelembe kell venni tehát a választás során. A legegyszerűbb vízszűrési módszer a szűrőházas vagy eldobható szűrőberendezéses vízszűrő. Ennek számtalan fajtája létezik, és a legtöbb méretben megtalálható, teljesítményben is nagy a választék.

Az előbbihez hasonló megoldással, az eldobható szűrőbetétes mechanizmussal működik a visszamosható szűrőházas, tisztító vízszűrős szűrő is. Itt annyi a különbség, hogy mechanikus tisztítással újra használható a szűrő. A multimédiás kavicsszűrő azokon a helyeken alkalmas, ahol nagy szennyeződéseket kell kiszűrni a vízből. Az aktívszén-szűrő berendezés a klórmentesítésre és az íz és szagtalanításra alkalmas.

Az ultraszűrő az egyik leghatékonyabb megoldást nyújtja, ez az egyik leghatékonyabb mechanikai vízszűrési módszer. Ez már a mikrobiológiai szennyeződéseket is képes eltávolítani. A víztisztítás rendkívül fontos, foglalkozzon Ön is azzal, hogy tiszta víz kerüljön a szervezetébe, hívja fel barátainak, családtagjainak, munkatársainak is a figyelmét arra, hogy a vízszűrő használata hasznos.  

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő Ipari víztisztítás

Keresés