Menü

Ioncserélt víz

ioncserélt víz
2019. 06. 07. 07:00:00

Manapság nagyon sokszor felmerül az égető kérdés, hogy tulajdonképpen miben is különbözik a desztillált víz az ioncserélt víztől? A bizonytalanság legfőképpen abból fakad, hogy sokan azt gondolják, hogy ez a két fogalom egy és ugyanaz. Ez azonban óriási tévedés, hiszen két különböző dologról van szó. 

2018. 03. 27. 06:00:00

Attól  is függ, hogy fogyasztható-e az ioncserélt víz, hogy mit és milyen mértékben tartalmaz, és az, hogyan befolyásolja az emberi szervezetet. Az biztos, hogy nagyon ritka, hogy egy palackban forgalmazott ioncserélt vízre azt írják, hogy iható lenne. Általában külön felhívják az emberek figyelmét, hogy nem fogyasztható.

Ugyanakkor a vízlágyítással előállított víz is lehet egyfajta ioncserélt víz. Van olyan vízlágyítási technológia, ahol a Kálcium és a Magnézium ionokat egy gyanta segítségével Nátrium ionokra cserélik. Mindenki saját maga tájékozódjon arról, hogy ez számára milyen előnyökkel, vagy hátrányokkal járhat.

2017. 09. 15. 04:00:00

Számtalanszor találkozni azzal a kérdéssel, hogy az ioncserélt víz iható-e. Sokan összetévesztik, összekeverik a desztillált, és az ioncserélt vizet. A kettő nem ugyanaz, és nem ugyanazon tulajdonságok jellemzik őket. Előbbit desztillációs folyamatok során érik el, melyeknek a végén egy ionmentes vizet kapnak, melynek az ásványianyag tartalma jóval kevesebb, mint az ivóvíznek. 

2015. 04. 29. 10:33:59
Magyarországon sok és jó minőségű víz található. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem szorulnak a vizeink kezelésre. Mit jelent ez? A hazai vizek zömmel kemények, így a vízkövesedés jelentős problémát okozhat a gépeknek, berendezéseknek. Az viszont megint más kérdés, hogy jót teszünk-e azzal, ha lágyított, ásványianyag-mentes vizet fogyasztunk. Továbbá fertőtlenítés miatt a vizet klórozzák, és egyéb szennyeződés is lehet benne, tehát tisztítani is kell.

Keresés