Menü

Hol kezdődik a víztisztítás folyamata?

Hol kezdődik a víztisztítás folyamata?

A víztisztítás folyamata még, a különböző fizikai, kémiai, biológiai beavatkozások előtt elkezdődik. Megelőzve a tisztításért felelős rendszer kiválasztását, beszereltetését, és beüzemelését. Mondhatjuk azt is, hogy ezek már mind, csak következmények. A kezdet, azonban egy gondolat, és egy ehhez társuló igény: tiszta víz. A csapból is az folyik, hogy a csapból folyó víz, ugyan az ivóvíz elnevezéssel büszkélkedhet, mégsem a legideálisabb a hosszan tartó fogyasztása. Sőt.

Manapság már a köztudatban az a tény is gyökeret eresztett, hogy a zuhanyozás, fürdés alkalmával elhasznált folyadék sem mindegy, hogy milyen minőségű. A szervezetünk nem csak, hogy működéséhez igényli a folyadékot, de nagyrészt vízből áll. A szövetek, sejtek meghalnak a nem megfelelő hidratáltságnak köszönhetően. Azaz, korántsem mellékes, hogy milyen üzemanyaggal olajozza be rendszerét. A víztisztítás folyamata ezen a ponton kezdődik.

A lélektani határ itt érzékelhető a leginkább. Azért lényeges ezt hangsúlyozni, mert bár valóban megannyi fórum tárgyal erről a roppant fontos kérdéskörről, mégis viszonylag kevesen jutnak el a cselekvésig. Úgy gondolják, hogy van igazság ebben az egészben, de a csapvízüknek jó az íze, szinte szeretik, arról nem is beszélve, hogy már meg is szokták. A szokás hatalma pedig nehezen leigázható. Tapasztalta már, hogy zuhanyozás után kellemetlenül száraz a bőre, ami idővel viszketéssel, égő érzéssel jár?

Valószínűleg igen, s ilyenkor vagy a tusfürdőjét, vagy a szappanját hibáztatta, de még az is lehet, hogy a levegő hőmérséklete is előkerült, mint tettes társ. De mikor gondolt először arra, hogy esetleg a vízben van a hiba? A víztisztítás folyamata a tudatos felismeréssel kezdődik, aminek csak pozitív következményei vannak.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztítás folyamata

Keresés