Menü

Hogyan készíthető lúgos víz házilag?

Hogyan készíthető lúgos víz házilag?

A szervezet elsavasodása sokak számára okoz problémát. Az egészségtelen táplálkozás és a nem megfelelő alapanyagok előnyben részesítése mind-mind befolyásolhatják ezt a folyamatot. Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk minden nap, de a rostokban gazdag zöldségek is nélkülözhetetlenek a szervezet számára. 

A víz hozzájárul a jó közérzethez és a normál testsúly megőrzéséhez is. A lúgos víz házilag is elkészíthető, mindössze néhány olyan alapanyag szükséges hozzá, amely a legtöbb háztartásban megtalálható. Ez a folyadék segít eltávolítani a toxinokat a szervezetből és az emésztésre is jótékony hatással van.

S hogyan készül a lúgos víz házilag? Ha van otthon citrom, akkor már csak másfél liter vízre lesz szükség, és ebbe tegyük a cikkekre vágott citromot. Arra figyeljünk, hogy ez nem citromos víz, tehát ne nyomkodjuk szét a citromokat, hagyjuk csak kiázni a vízben körülbelül tíz órán át azt.

Az más kérdés, hogy számos forrás szerint a citrom héja tele van mérgező anyagokkal, melyekkel a szállítás és a tartósítás miatt permetezik be :(

Tehetünk hozzá uborka karikákat is, amely szintén remek választás az egészség megőrzésének érdekében. A savas refluxon és a rendkívül kellemetlen emésztési panaszokon a szódabikarbónás víz is segíthet. Negyed literhez adhatunk egy negyed teáskanálnyi szódabikarbónát, majd keverjük el az elegyet alaposan.

Látható tehát, hogy a lúgos víz házilag is elkészíthető, s ennek köszönhetően olcsón, egyszerűen, bármikor a poharakba varázsolhatjuk az éltető nedűt. Érdemes akár víztisztító készüléket is beszerezni, így az ásványvizes palackok helyett a tiszta víz előállítását is megoldhatjuk otthon.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lúgos víz házilag

Keresés