Menü

Hogyan történik a fúrott kút vastalanítása?

Hogyan történik a fúrott kút vastalanítása?

A saját kútról történő vízellátás esetenként jó választás lehet. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ilyenkor érdemes a víz tisztításáról a megfelelő szűrőkkel gondoskodni. DE legalább annyira fontos, hogy ezután figyeljünk a szűrőberendezésben elszaporodott baktériumok kezelésére is! A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tiszta víz körülbelül száz méter mélységnél érhető el leginkább. A legtöbben azonban túl költségesnek tartják az ilyen mély kút fúrását, így a normál kútmélységgel is beérik. 

Ez azonban csak akkor felel meg maximálisan az elvárásoknak, ha víztisztító is csatlakozik a kút üzemeléséhez. A fúrott kút vastalanítása is nélkülözhetetlen, hiszen túl nagy mennyiségben nem előnyös az emberi szervezet számára a vas. Ugyan kétségtelen, hogy a vas a vérképzésben kiemelt szerepet játszik, de annak áldásos hatásait úgy érdemes élvezni, ha ételeinkből és étrend-kiegészítőkből juttatjuk be a szervezetbe. Nem vagyunk szakemberek ebben, de feltételezzük, hogy a vízben található vas a szervezet számára nem mindig az egészséges és hasznosítható formában és mennyiségben fordul elő.

A fúrott kút vastalanítása mellett a vízlágyítást, a mechanikai szennyeződések eltávolítását is joggal várhatjuk el a megfelelő rendszertől. Persze nem mindegy, milyen készülék szolgálja a szűrést, így annak kiválasztásakor és beállításakor olyan szempontokat érdemes szem előtt tartani, mint például a vízfelhasználás célja, a percenkénti vízfogyasztás, vagy a rendszerben levő nyomás.

Annak érdekében, hogy a fúrott kút vastalanítása és a vízszűrés profin megtörténjen, célszerű szakember segítségét kérni. Mivel mindannyian más és más igényekkel állunk a kútból érkező víz minőségéhez, így eltérő teljesítménnyel és hatékonysággal működő szűrők vannak ma már jelen a piacon. Forduljon szakemberhez, aki segíthet az ideális rendszer kiépítésében, telepítésében!

Fontos! Mint minden vízszűrő a vastalanítók is elbaktériumosodhatnak. Nagyon fontos a rendszeres karbantartás és a víz mikrobiológiájának az ellenőrzése.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fúrott kút vastalanítása

Keresés