Menü

Hogyan működik a víztisztító kulacs?

Hogyan működik a víztisztító kulacs?

Így első hallásra eléggé meglepőnek tűnhet, hogy a víztisztító kulacs nem valami sci-fi film főszereplője, hanem a mai, modern világ része. Hiába, a technológia fejlődéséhez kreatív ötletelések társulnak, s az ilyen innovatív házasságokból csak és kizárólag frappáns és formabontó megoldások születhetnek. 

Bár bonyolultnak hathat elképzelni, miként is működhet egy ilyen “szerkezet”, ám az igazság az, hogy semmilyen extra tulajdonságról vagy beépített funkcióról nincsen szó. Sőt. A kulacs lelke nem más, mint a vízszűrő. Ez a kulcs, ami gyakorlatilag elvégzi a feladat nagyját, azaz tisztává varázsolja a kiöntött folyadékot.

A kancsóhoz hasonlóan tehát a szűrőbetét a lényeg, ami azonban rendszeresen cserére szorul. Ellenkező esetben a már elhasználódott, sok esetben eltömődött alkatrész nem, hogy nem képes ellátni a funkcióját, de még ronthat is a kiindulási helyzeten. Ezt azért lényeges még ideje korán tisztázni, mert ha naponta tegyük fel két liter vizet kívánna megtisztítani, akkor nem ez az a konstrukció, ami a legjobb elhatározás. Hogy miért?

Azért, mert a víztisztító kulacs kis mennyiségű folyadék tisztítására hivatott. Persze semmi akadálya a nagyobb megterhelés kipróbálásának, viszont ezzel együtt jár a szűrő gyors elhasználódása, ami folyamatosan pótlásra szorul. Szóval a teszt végén könnyedén ott találhatja magát, ahol a pénztárcája lyukad.

A víztisztító kulacs kiváló társ a rohanó mindennapokban vagy a szabadidős kikapcsolódásokban!

Kétségtelen tény, azonban hogy amikor az ide-oda rohangálás teszi ki a napja nagy részét, vagy éppen sokat tartózkodik a természetben, azaz nem feltétlenül az a jó, ha csak otthonában tudja tisztítani a vizet, akkor a kulacs a legjobb döntés, amit könnyedén, bárhova magával vihet és aminek köszönhetően helyszíntől függetlenül élvezheti a makulátlanná varázsolt nedű hűsítő jelenlétét.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító kulacs

Keresés