Menü

Víztisztítás - Szakértőt kérdezünk

Kérdezzen a szakembertől a víztisztítás előnyeiről!

Az alábbi kérdéseket az Aquasana „vízdoktora”,Charles Strand, a víztisztítás előnyeit, és szükségességét kutató szakértő segítségével válaszoljuk meg,
aki a Sun Water Systems alapító tagja.

A következő kérdések, és válaszok amerikai TV, és rádióműsorokban hangzottak el:

Miért van szükségünk otthoni vízszűrő berendezésre?

Mindenkinek hasznos lenne a házi víztisztító rendszer. Ha az ivóvizében, pl. egyedül csak klór lenne,-  márpedig az, mindenkinek van a csapvizében - már akkor is jelentős minőségi változást jelentene az életében, ha azt vízszűrő berendezéssel kiszűrné. Minden gyermek, akinek van aranyhala, tudja, hogy a klór halálos lehet. A fő funkciója ugyanaz, mint pl. a rovarirtónak, hogy elpusztítsa az élő sejteket és szervezeteket. Tehát ha bármilyen mennyiségű klórt is viszünk be a szervezetbe, esetleg hatással lehet testünk számos részére. Sajnos, a klór nem az egyetlen vitatott összetevő, ami az ivóvízben található. Az ivóvízrendszerek legtöbbjében különféle szintetikus kémiai anyagok találhatók. A  megoldás pedig egyszerű: a minőségi, otthoni víztisztítás.

A zuhanyszűrők is tényleg olyan fontosak?

Sőt, a zuhanyszűrők még fontosabbak! Egy 10 percig tartó zuhanyozás alatt a test kb. 10 - szer több vízben lévő kémiai anyagot szív magába, mint amikor ugyanebből a vízből megiszunk egy pohárral. Egy forró fürdő során a bőr pórusai kitágulnak, és könnyen felszívják a klórt, és az egyéb anyagokat. És ami még rosszabb: a vízgőz, amit közben beszívunk sokkal mérgezőbb, mint a víz maga, mivel a szintetikus kémiai vegyületek – így a klór is – jóval illékonyabbak, mint a víz. Míg a tusoláskor használt víz 96%-a elfolyik, addig a legtöbb, vízben található kémiai anyagot még azelőtt belélegezzük, hogy a víz elérné a lefolyónyílást. A belélegzett kémiai vegyületek így közvetlenül a véráramba jutnak, vagyis fokozottan ártalmasak. Ha csak a szépítő hatása miatt is, de ajánlatos a zuhanyszűrő használata. A tisztított víz nagyon jótékony hatással van a bőrre és a hajra is. Bárki, aki úszott már klóros vízzel teli medencében, tudja, hogy mennyire kiszárítja a bőrt és a hajat. Az egyetlen, amibe senki nem gondol bele, hogy az ivóvíz klórtartalma néha nagyobb, mint a medencében található vízé. Az eladási listát is a zuhanyszűrők vezetik! Ez tipikusan az a vízszűrő, amit ha egyszer kipróbálunk, később nehezen tudunk már lemondani róla, és késztetést érzünk arra, hogy beszéljünk róla másoknak, mint ahogy egy jó filmről.

Mennyi klór számít soknak az ivóvízben?

Véleményem szerint, bármennyi klór is legyen a vízben, az túl sok. Az EPA irányelve szerint azonban egy millió részecskéből 4 részecske még megengedhető a vezetékes ivóvízben. Ez riasztónak tűnik, mert ha pl. egy medencében 3 egységnyi a klórszennyezettség, akkor abban már nem tanácsos úszni! Ezek alapján joggal mondhatjuk, hogy ha már fürdésre sem alkalmas a víz, akkor fogyasztásra még kevésbé. Némi időráfordítással, pl. az Interneten is találunk utalást arra, hogy a klór nem feltétlenül csak hasznos. A vízben lévő baktériumok elpusztításához szükségünk van a klórra, de fogyasztás előtt mindenképp el kell távolítani azt.

Jobb az aktívszén vízszűrővel tisztított víz, mint a fordított ozmózissal tisztított?

Ebben a vitában mindkét oldal érvei jók. Ha logikus oldalról közelítjük meg, az emberi test azzal a vízzel „működik” legjobban, ami természetes formájában is megtalálható a Földön. Ez a víz pedig tartalmaz szervetlen ásványi anyagokat, pl. kalciumot, magnéziumot, vagy káliumot. Sehol a Földön nem fordul elő természetes formában ásványianyag-mentes víz. A desztillálás és a fordított ozmózisos víztisztítók megváltozott pH-jú, ásványianyag-mentes vizet termelnek. Ugyanakkor ma már az is igaz, hogy a legtöbb fordított ozmózis víztisztítót gyártó egy patron segítségével visszapótolja a kivett ásványi anyagokat. Sok mai tanulmány szól arról, hogy a desztillált, vagy ásványianyag-mentes víz, tartós fogyasztása különböző hiánybetegségekhez vezet. A természet saját magát szabályozza. Ha az ásványi anyagokat kivonjuk a vízből, akkor az savassá válik. Ha ásványmentes vizet fogyasztunk, akkor az kivonja a szervezet egyéb részeiről az egyensúlyához szükséges ásványi anyagokat. Ezt sokat tanulmányozták, és számos könyvben írtak róla. A mi vízszűrő rendszerünket úgy terveztük meg, hogy kiszűrje a veszélyes anyagokat, de a vízben hagyja a kalciumot, a magnéziumot és a többi ásványi anyagot. Erős meggyőződésem, hogy ez az egészségesebb víz.

Mióta van a piacon az Aquaszana vízszűrő rendszer?

Először 1999-ben, egy étrend kiegészítő termékeket gyártó céggel együttműködésben mutattuk be a víztisztító rendszerünket. Saját márkanév alatt több millió víztisztítót adtunk el, ahogyan manapság is. Az Aqasana víztisztító család a legjobb termékünk, és az utóbbi időben áttértünk a vízszűrők közvetlen értékesítésre. Csak engedéllyel rendelkező kereskedőkkel dolgozunk annak érdekében, hogy kedvezőbb árat tudjunk biztosítani vevőink számára. Ennek köszönhetően majdnem a felére tudtuk csökkenteni a víztisztítók kiskereskedelmi árát. Bízunk benne, hogy ezzel a módszerrel még tovább tudjuk növelni eladásainkat, és kedvezményes áron, közvetlen a vevőkhöz juttatjuk el vízszűrő berendezéseinket. Azon cégekkel, amelyek profilja szintén az egészségmegőrzés, és hajlandóak árusítani vízszűrő termékeinket, továbbra is szívesen együttműködünk. De számunkra a legjobb marketing, ha vevőink elégedettek víztisztító készülékeinkkel, és ezt elmesélik barátaiknak is.

Ha a vízben lévő klór tényleg olyan egészségtelen, akkor miért használják?

Bár a klór és melléktermékei súlyos romboló hatással vannak az emberi szervezetre, az 1800-as években, a vízzel terjedő betegségek (tífusz, kolera) megfékezésére mégis ezt használták. Ma nem azért használunk klórt a víztisztításhoz, mert az a leghatékonyabb fertőtlenítő szer, hanem mert a legolcsóbb! Számos egyéb technológiai lehetőség ellenére még mindig fehérítőt öntünk az ivóvizünkbe, hogy elpusztítsuk a baktériumokat. Számos, sokkal egészségesebb módszer létezik az ivóvíz megtisztítására. Sok ország alternatív módszerekhez folyamodott, hogy kiküszöböljék a klór, károsító hatását. A probléma az, hogy ezek a módszerek sokkal költségesebbek, és valójában kevésbé praktikusak. Abból a tényből kiindulva, hogy a teljes otthoni vízfelhasználásnak csupán 1%-a az, amit megiszunk, arra következtetnek a szakemberek, hogy központilag nem éri meg „egészséges vizet” termelni. Sokan nem fizetnék meg az alternatív tisztítási módszereket, mert az akár 3-szorosára emelné a vízdíjakat. Ha logikusan nézzük, akkor a vezetékes rendszerben a klór használata egy „szükséges rossz”, de hála Istennek, van megoldás. Egészen addig benne kell hagyni a klórt a vízben, míg az el nem jut a felhasználási pontig. Ott pedig egy házi vízszűrő rendszerrel meg kell tisztítani, mert csak így tudunk egészséges vizet fogyasztani.

Más gyártmányú víztisztító berendezést használunk. Mi erről az objektív véleménye?

Valószínűleg nem tudok elfogulatlan véleményt mondani! Igazán büszke vagyok a víztisztító berendezéseinkre, de kipróbáltam más gyártmányú víztisztítókat is. Először is hadd mondjam el, hogy véleményem szerint nagyon rossz vízszűrők nem léteznek, mert a rossz szűrő is jobb, mint a semmi. A kérdés az, hogy miért fizetne többet, miközben kevesebbet kap a pénzéért?

Egy jó otthoni víztisztító rendszer használatával biztos lehet abban, hogy egészséges az a víz, amit Ön saját kezűleg tölt a poharába. Persze vannak helyzetek, amikor a palackos ásványvíz az egyetlen elérhető megoldás. Ha ilyen történik, részesítsük előnyben az ismert márkákat.

Tekintse meg az Aquasana kiváló víztisztító berendezéseit!

Bízunk benne, hogy sikerült néhány kérdésre választ adni a víztisztítással kapcsolatban. Kérjük, hogy egy kicsit ismerkedjen az alábbi Aquasana víztisztító készülékekkel is!

További kérdések esetén pedig keressen minket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár

Keresés