Menü

Tiszta víz - fogyás, szép bőr

Kevesen tudják, hogy a tisztított vízzel

⇒ hozzájárulhatunk testsúlyunk optimalizálásához, vagy a fogyáshoz
⇒ fiatalosabb, feszesebb bőrt érhetünk el

Mi mindent befolyásol a tisztított víz?

Az egészséges, tisztított víz fogyasztása elősegítheti a táplálék-felszívódást, a fogyást, a bőr hidratálását, a méregtelenítést, az anyagcserét, és a jobb közérzetet.

Az általunk fogyasztott víz mennyisége, és minősége befolyásolja a szervezet táplálék-felszívó, és zsírlebontó képességét, és megfelelően karbantartja a legnagyobb szervünket, a bőrt is.

A megnövelt vízfogyasztás hozzájárul az anyagcseréhez, és segíti a szervezet jobb tápanyag-felszívását az elfogyasztott ételekből. Ennek eredményeként, pedig természetes és egészséges testsúly optimalizálás, vagy fogyás következhet be. Természetesen a megfelelő táplálkozás és a mozgás is nagyon fontos, ha rendbe akarjuk tenni testsúlyunkat.

A tiszta víz fogyasztása hozzájárulhat a fogyáshoz

Ha nem iszunk elég vizet, a vékony- és vastagbél felszívóképessége csökken. Így pedig az elfogyasztott ételek, és étrend-kiegészítők értékes tápanyagai felszívódás nélkül robognak át a szervezetünkön. Az értékes tápanyagok nem szívódnak fel, a zsír viszont lerakódik.

A cukrot és a szénhidrátokat a szervezet gyorsabban dolgozza és szívja fel, mint más tápanyagokat, így megfelelő mennyiségű (tiszta) víz híján végül a szervezetünk a legtöbb kalóriát elraktározza, a tápanyagokból viszont alig valamit. Az étvágyat elsődlegesen a tápanyaghiány okozza; testünk így figyelmeztet minket, hogy valamire szüksége van. Ha az elfogyasztott ételt nem tudja megfelelően megemészteni, akkor a tápanyag-felszívódás sem kielégítő, és továbbra is éhségérzettel jelzi, hogy valamire szüksége van. Magyarországon 10-ből, minden 5-6. ember túlsúlyos. Ez az elsőszámú egészségügyi problémánk, mely rengeteg betegség egyik rizikófaktora, mint pl. a szívinfarktusé.

Azt, hogy mekkora mennyiségű (tisztított) víz elegendő a szervezetünknek, jól jelezheti a vizeletünk színe. Bármilyen elszíneződés vízhiányt is jelenthet, amely mögött csökkent mértékű tápanyag-felszívódás és lassabb emésztést állhat.

Az elfogyasztott víz minősége és mennyisége tehát befolyásolja a szervezet azon képességét, hogy az optimális testsúlyt elérje, vagy fenntartsa. A máj egyik fő funkciója, hogy kiszűrje, majd eltávolítsa a testből a méreganyagokat. Ezt az életfunkciót víz közvetítésével, a vesék segítségével látja el. Ha az ivóvizünk vegyszereket tartalmaz, pl. klórt, ólmot, vagy mezőgazdasági, ipari szennyeződéseket, akkor a máj az energiái egy részét ezek kiszűrésére összpontosítja ahelyett, hogy energiává alakítaná a zsírt.

Minden fogyókúra csökkentett kalória-bevitelen és fokozott anyagcserén alapszik, melyek, pedig természetes módon is fokozhatók: tiszta, egészséges víz fogyasztásával.

A tisztított víz egészségesebbé, puhábbá teheti a bőrt

A tisztított víz a bőr nedvességtartalmának, finom tapintásának és rugalmasságának megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. A legjobb a belülről fakadó hidratálás. Minél több tisztított vizet fogyasztunk, annál puhább, egészségesebb, és fiatalosabb lehet a bőrünk. Próbálja ki: a napi vízfogyasztást kiegészítve igyon meg egy nagy pohár vizet reggel, egyet ebéd előtt, és egyet lefekvés előtt egy órával. Pár hét elteltével megdöbbentő lehet az eredmény!

Számos vásárlónk arról számolt be, hogy a víztisztító és a zuhanyszűrő hatására elmúltak az allergiás, vagy ekcémás tünetei is.

Az Aquasana házi vízszűrő rendszer kiváló minőségű, egészséges vizet állít elő. Mindezt kényelmesen és olcsón, mert nem rakódnak a víztisztító készülékekre ügynöki jutalékok. Importőrként és nagykereskedőként nálunk jóval olcsóbban vásárolhat víztisztítót, mint boltokban, vagy ügynöki hálózatokon keresztül.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár

Keresés