Menü

Háztartási víztisztítót, de milyet?

Háztartási víztisztítót, de milyet?

Nem könnyű a választás, hogyha a fókuszba a háztartási víztisztítók kerülnek. Mindenképpen érdemes felmérnie egyedi igényeit, elvárásait, s azok tudatában már lényegesen könnyebb lesz a döntés, az alábbi típusok közül. A csapra szerelhető víztisztítók a konyhai csaptelep végére csatlakoznak, vagy a külső, vagy a belső menetes részre kell felcsavarni a berendezést. 

Az útváltó csap, vagy útváltó kar segítségével választható ki a színtiszta csapvíz, tehát a karnak köszönhetően a berendezés folyamatosan fent maradhat, nem kell le, és felszerelni, ami nagyban komfortosabbá teszi a használatát. Ezek a készülékek a csapvíz hasznosítható ásványi anyag tartalmát érintetlenül hagyják. A pult alá szerelhető háztartási víztisztítók helyigénye nagyon minimális, talán ezért is örvendenek nagy népszerűségnek.

Mivel nem rendelkeznek tartállyal, így a fertőtlenítésre, tisztításra nem kell figyelmet szentelnie. A csapvíz szűrése jelen időben történik, a berendezést a konyhapult alá szerelik be. A hasznos szerkezet egyetlen része látható, ez a tiszta vizet adó csaptelep. A háztartási víztisztítók legkönnyebben mobilizálható fajtái a tiszta víz előállítására tervezett kancsók.

Ezek a praktikus, szűrővel felszerelt kellékek a lakás bármely pontján elhelyezhetők, nincsenek helyhez kötve, és helyigényük is minimálisnak mondható. Akkor érdemes ezt a megoldást választania, amennyiben főként csak önmagának szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, de ha családja nagyobb létszámú, akkor már nem kifizetődő a kancsó alkalmazása. Utóbbi esetben a csapra, vagy pult alá szerelhető háztartási víztisztítók nyújtanak praktikus, és költséghatékony megoldást.

Keresés