Menü

Használjunk vízszűrőt bőrünk védelmének érdekében!

Hazánkban a víz kifejezetten jó minőségű, csak az a gond vele, hogy magas az arzén, ammónium és klór tartalma. Ezért a vizet célszerű utókezelni. Erre valók a vízszűrők, melyeket a háztartásban található csapokra, zuhanyzókra kell felszerelni. Miért jó a zuhanyra szerelt vízszűrő? Biztos Ön is érezte már az uszodában, hogy szeme egy idő után bevörösödött, bőre viszketett és érzékennyé vált, haja összetapadt. 

Ezt a vízben lévő klór okozza, amit a vízszűrő berendezésekkel kiszűrhetünk a vizünkből, megakadályozva a fenti tünetek kialakulását. A szűrt vízzel fürdés után bőrünk sima, bársonyos, egészséges tapintású lesz, hajunk puha, fényes, könnyen kezelhető, ráadásul lényegesen kevesebb sampon és tusfürdő szükséges. A csapra szerelhető vízszűrők háromféle szűrőbetéttel rendelkezhetnek.

1.Aktív szénszűrő betét: A teljes szűrőbetét aktívszén. Aktívszén és aktívszén között is nagy eltérés lehet. Minél nagyobb a granulátum felülete, annál nagyobb a hatásfoka. 2. Kerámia betét: Ez a betét eltávolítja a 0,5 mikronnál nagyobb szennyeződéseket, mint pl. a baktériumokat (ecoli, salmonella, shigella,) cisztákat, fonalféreget. A legjobb az a fajta, ami aktivszénnel van kiegészítve. 3.Kombinált szűrőbetét:

Két részből áll, melyből az első rész a poliprepilén, mely nem engedi át az 5 mikronnál nagyobb szennyeződéseket, mint például homok, iszap, rozsda. A második rész egy aktívszén réteg, amely megköti a klórt, minimalizálja a nehézfém tartalmat, javítva ezzel a víz ízét. A beépíthető vízszűrők ugyanazt tudják, mint a csapra szerelhető társaik, de nem a fordított ozmózis elvén működnek. A szűrőegységet a mosogatószekrényben kell elhelyezni.

Címkék: vízszűrő

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő

Keresés