Menü

Használjon túra alkalmával is víztisztítót!

2021. 09. 14. 08:31:00
Használjon túra alkalmával is víztisztítót! Túra alkalmával a víztisztító használata fontos lehet. Kirándulás előtt minden bizonnyal Ön is felkészül a szervezete számára nélkülözhetetlen folyadék megfelelő utánpótlására.

De mi van akkor, ha elfogy a kulacsunk tartalma, és ez éppen nem lakott területen belül történik? Ha van a közelünkben patak, az szerencsés eset, de előfordulhat, hogy zavaros a vize, vagy lebegő szennyeződések úsznak rajta. Mi több, előfordulhatnak benne apró, szemmel nem látható, fertőző mikrobák, kémiai szennyeződések is. 

Vagyis a tisztának tűnő patakok vize komoly egészségügyi kockázatot rejthet magában. Úgy gondolom, Ön sem szeretné a pihenését hasmenéssel, ne adj Isten kórházi kezeléssel tölteni!

Milyen típusú víztisztítók léteznek?

A vizet tisztíthatjuk például szűréssel. Egy sűrű, üvegszálas anyagon keresztül a vízszűrő membrán képes az egytized mikronnál nagyobb lebegő részecskéken túl a baktériumok, protozoonok kiszűrésére is. A kerámiaszűrők is hasonló szűrési tulajdonságokkal bírnak, de a műanyag szűrőnél sokkal nagyobb kapacitásúak és hosszabb élettartamúak.

Léteznek aktív szenet is tartalmazó vízszűrők, amelyek az oldott szennyeződés kiszűrésére is képesek. Ezeken a szénfelületű szűrőkön megtapadnak a nemkívánatos részecskék. Az ilyen típusú vízszűrők a vegyi szennyezést és a radioaktivitást is csökkentik, és ez érezhető lesz a víz ízén is.

A vízfertőtlenítő tabletták kémiai megoldások. A bennük található ezüstion és klór gyakorlatilag megöli az élő organizmusokat, beleértve a vírusokat is. Ezeket az UV vízfertőtlenítő szintén elpusztítja, és nem hagy maga után kellemetlen klóros ízt. De sem az UV fertőtlenítő, sem a vízfertőtlenítő tabletta nem képes szűrni a vizet. Alga, iszap és egyéb lebegő szennyeződések benne maradhatnak, ezért inkább a szűrt víz fertőtlenítésére használhatók.

Aquasana: túrához víztisztító kulacs dukál

Az Aquasana kulacsok aktív szénszűrő segítségével távolítják el a csapvízből a baktériumok, az ólom, a klór és a klórszármazékok, kriptosporidium és giardia több mint 99%-át. A vízben található természetes ásványi anyagokat, például a kalciumot, a káliumot és a magnéziumot a szelektív szűrő rendszere elválasztja, így egészségesebb, ízletesebb lesz a víz.

Azonkívül, hogy megakadályozza a megfertőződést, még környezetbarát is a termék. Az összes szűrő legalább 600 vizes PET palackot helyettesít, így a vízszűrős kulacsok által a környezetünk mentesül a káros műanyagok felhalmozódásától. Mind a kulacsok, mind pedig az alkatrészeik BPA-mentesek.

Hogyan működik az Aquasana kulacs?

Az Aquasana szűrői egy elektrosztatikusan töltött nano-fiber membránt és ioncserélős szűrési technológiát használnak. Igen magas szűrési hatékonysággal működnek, a csapvizet finom szűrt vízzé alakítják át. Egy szűrőbetét körülbelül háromszáz liter vizet képes megszűrni. Ez hatszáz darab fél literes palack ásványvizet helyettesít. Mikrobiológiai okokból azonban háromhavonta szükséges a szűrőt cserélni.

A folyamat a következő: a kulacsot vízbe áztatjuk és átmossuk, ezt követően pedig az új szűrőbetétet behelyezzük egyszerűen a palackba, a régi szűrő helyére. A palackot azonnal megtölthetjük csapvízzel, és máris olthatjuk a szomjunkat.

A kulacsok mérete pont kényelmes ahhoz, hogy oltsa a szomjúságunkat, viszont ne legyen nehéz a táskánk: hatszázötven milliliteresek. Bárhova magunkkal vihetjünk, és bármely vezetékes csapról újratölthetjük, mivel a vízszűrő a kulacs belsejében van.

Az Aquasana kulacsok gazdag választékából mazsolázhat a webáruházunkban!
Tartalomhoz tartozó címkék: Acél kulacs Blog

Keresés