Ha a csapból vöröses víz folyik, segít a vastalanító

Nem egyszer tapasztalhattuk már, hogy a csapból kifolyó víz vöröses színű. Ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy az ilyen csapvízben magasabb a vastartalom a kelleténél. Ha ez rendszeresen jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel valahol a vízvezetéken belül vannak olyan rozsda lerakódások, amelyektől jó volna megszabadulni. 

Még az is előfordul, hogy kisebb nagyobb rozsdadarabok is kipotyognak a csapból. Ilyenkor a legjobb megoldás egy vastalanító berendezés beszerzése, amely a leggyakrabban mangántalanító részt is tartalmaz, mivel ez a két anyag együtt jelenik meg a vízben. Amíg hideg az idő addig csak a víz színe változik meg, de amint melegebb lesz a szín mellet egy kellemetlen illat is társul hozzá. Ettől pedig az embernek már elmegy a gusztusa az ivástól. A vas és mangán mellett általában megjelenik az ammónia és a nitrát is. Ez a probléma általában a kútvizeknél jelentkezik. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb vastalanító szerkezetet tudjuk ajánlani, olyant, ami hatékonyan megoldja a problémát, szükség van néhány információra.

Elsősorban egy vízkémiai vizsgálatra, hiszen a vas mellett a leggyakrabban más anyagok is megjelennek, amelyek befolyásolják a vas lerakódását. Ahhoz, hogy a vastalanító berendezés a tisztítás maximumát tudja nyújtani, pontosan be kell állítani a paramétereket. Gyakran a vas a talajból származik, hiszen a víz egy kitűnő oldóanyag és kioldja a víztároló rétegben található kis mennyiségű vasat is. Ilyen esetben elég ha a megfelelő töltettel ellátott vastalanító készüléket szerzik be.

Címkék: vastalanító

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vastalanító
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."