Menü

Ha a csapból vöröses víz folyik, segít a vastalanító

Nem egyszer tapasztalhattuk már, hogy a csapból kifolyó víz vöröses színű. Ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy az ilyen csapvízben magasabb a vastartalom a kelleténél. Ha ez rendszeresen jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel valahol a vízvezetéken belül vannak olyan rozsda lerakódások, amelyektől jó volna megszabadulni. 

Még az is előfordul, hogy kisebb nagyobb rozsdadarabok is kipotyognak a csapból. Ilyenkor a legjobb megoldás egy vastalanító berendezés beszerzése, amely a leggyakrabban mangántalanító részt is tartalmaz, mivel ez a két anyag együtt jelenik meg a vízben. Amíg hideg az idő addig csak a víz színe változik meg, de amint melegebb lesz a szín mellet egy kellemetlen illat is társul hozzá. Ettől pedig az embernek már elmegy a gusztusa az ivástól. A vas és mangán mellett általában megjelenik az ammónia és a nitrát is. Ez a probléma általában a kútvizeknél jelentkezik. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb vastalanító szerkezetet tudjuk ajánlani, olyant, ami hatékonyan megoldja a problémát, szükség van néhány információra.

Elsősorban egy vízkémiai vizsgálatra, hiszen a vas mellett a leggyakrabban más anyagok is megjelennek, amelyek befolyásolják a vas lerakódását. Ahhoz, hogy a vastalanító berendezés a tisztítás maximumát tudja nyújtani, pontosan be kell állítani a paramétereket. Gyakran a vas a talajból származik, hiszen a víz egy kitűnő oldóanyag és kioldja a víztároló rétegben található kis mennyiségű vasat is. Ilyen esetben elég ha a megfelelő töltettel ellátott vastalanító készüléket szerzik be.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Címkék: vastalanító

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vastalanító

Keresés