Menü

Fordított ozmózis víztisztító

fordított ozmózis víztisztító
2020. 03. 27. 08:00:00

A fordított ozmózisos víztisztító legnagyobb ajándéka a tiszta víz. Ennyire egyszerű és nagyszerű az egész. Azáltal, hogy elismerte, a csapból folyó víz nem a legkívánatosabb alternatíva, már ami a teste táplálását illeti, már óriási előrelépést tett. Ugyanis érdekes módon a legtöbben ezen a ponton torpannak meg. 

2019. 08. 20. 08:00:00

Az ozmózis víztisztító működési elve, mint ahogy az a berendezés elnevezéséből is egyértelműen kiderül a fordított ozmózis jelenségén alapul. Ekkor egy hígabb oldatból félig áteresztő és mechanikailag szilárd membránnal elválasztott tömény vizes oldatra az ozmózis nyomásnál nagyobb nyomás hat, vagyis a vízmolekulák a hígabb oldatba áramolnak, miközben a töményebb oldat koncentrációját növelik. 

2019. 05. 24. 08:00:00

Sokan nem is gondolnák, de korunk egyik legmodernebb víztisztítási eljárást a NASA fejlesztette ki az 1960-as években, amit az úgy nevezett fordított ozmózis víztisztító tesz lehetővé. Ami a felhasználhatóságát illeti, rengeteg speciális területen alkalmazzák, például a világűrben a szennyvíz tisztítására, vagy a háborús övezetekben a szennyezett csapvíz szűrésére. Persze a háztartási készülékek azért nem ilyen profik.

2019. 03. 22. 05:00:00

A tiszta víz felbecsülhetetlen érték. Mivel az emberi test körülbelül hetven százalékát víz alkotja, így a folyamatos, megfelelő mennyiségű folyadékpótlás nélkülözhetetlen az egészség és a jó közérzet megőrzéséhez. A legtöbben még mindig az ásványvizek kínálta lehetőségeket választják, pedig létezik ennél olcsóbb, praktikusabb és környezetkímélőbb megoldás is. 

2015. 03. 02. 10:43:17
A vegyipar a huszadik században, különösen annak második felében, a II. világháború után rohamléptekkel fejlődött. Ennek eredményeként számos új anyag látott napvilágot, de nagyon sok újfajta vegyszer is. A háztartásokban, a mezőgazdaságban és az iparban is számos fajtát használnak. A vegyszerek száma több százezer. Ezek „levét” szó szerint az emberiség issza meg. Különösen érvényes ez az urbánus környezetre, ahol már szinte észre sem vesszük őket. A vezetékes víz ellenőrzésénél néhány paramétert figyelnek, hiszen a törvény erre vonatkozik csak. 

Keresés