Fordított ozmózis – igen vagy nem?

Néhány évvel ezelőtt igen nagy divat volt a vízszűrők területén a fordított ozmózis berendezés. Nagyon látványos eladási technikával kínálták őket. Azóta valamelyest változtak a dolgok, de ez a fajta berendezés, habár valamelyest veszített a népszerűségéből, de még mindig keresett. Ezeket a berendezéseket eredetileg az amerikai hadsereg és az űrkutatási program részére fejlesztették ki, ugyanis szűrési finomságának köszönhetően, minden eltávolításra kerül a vízből, ami nem víz.

 Aki egy kicsit belegondol, az könnyen rájön, hogy ezen a két területen miért van szükség, hogy bármilyen folyadékból ivóvíz készülhessen. Ezt a technológiát később a háztartások számára is elérhetővé és használhatóvá tették. Így került át a fordított ozmózis eljárással működő berendezés a mindennapokba. Ma többen vitatják az ilyen módon előállított víznek a mindennapokban való használatát.

Ez szorosan kapcsolódik annak ismeretéhez, hogy szervezetünk egyáltalán milyen módon hasznosítja a bevitt ivóvizet, miként alakítja át és utána mi történik ezzel a vízzel. Egyesek szerint, a fordított ozmózis berendezés által előállított víz, megkötő képessége folytán, a hosszantartó használat során, kimossa az emberi szervezetből az ásványi anyagokat, mások szerint, pedig ez nem lehetséges. Mindkét véleménynek van logikai alapja.

A víz tisztításának fontossága vitathatatlan és az is, hogy azokon a területeken, ahol „szennyezettebb” az ivóvíz, indokolt a fordított ozmózis rendszer használata. Hogy aztán a testünkben található ásványi anyagokat kell-e pótolni és milyen módon, az egy következő kérdés. 

Címkék: Fordított ozmózis

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fordított ozmózis
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."