Menü

Fordított ozmózis – igen vagy nem?

Néhány évvel ezelőtt igen nagy divat volt a vízszűrők területén a fordított ozmózis berendezés. Nagyon látványos eladási technikával kínálták őket. Azóta valamelyest változtak a dolgok, de ez a fajta berendezés, habár valamelyest veszített a népszerűségéből, de még mindig keresett. Ezeket a berendezéseket eredetileg az amerikai hadsereg és az űrkutatási program részére fejlesztették ki, ugyanis szűrési finomságának köszönhetően, szinte minden eltávolításra kerül a vízből, ami nem víz.

 Aki egy kicsit belegondol, az könnyen rájön, hogy ezen a két területen miért van szükség, hogy bármilyen folyadékból ivóvíz készülhessen. Ezt a technológiát később a háztartások számára is elérhetővé és használhatóvá tették. Így került át a fordított ozmózis eljárással működő berendezés a mindennapokba. Ma többen vitatják az ilyen módon előállított víznek a mindennapokban való használatát.

Ez szorosan kapcsolódik annak ismeretéhez, hogy szervezetünk egyáltalán milyen módon hasznosítja a bevitt ivóvizet, miként alakítja át és utána mi történik ezzel a vízzel. Egyesek szerint, a fordított ozmózis berendezés által előállított víz, megkötő képessége folytán, a hosszantartó használat során, kimossa az emberi szervezetből az ásványi anyagokat, mások szerint, pedig ez nem lehetséges, főleg, ha visszapótolják egy patron segítségével az ásványi anyagokat. Mindkét véleménynek van logikai alapja.

A víz tisztításának fontossága is sokakban kérdéseket vet fel. Hogy aztán a testünkben található ásványi anyagokat kell-e pótolni és milyen módon, az egy következő kérdés. 

Címkék: Fordított ozmózis

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fordított ozmózis

Keresés