Menü

Fordított ozmózis

Fordított ozmózis
2021. 04. 14. 10:46:00

A fordított ozmózisos technológiával működő víztisztító készülékek esetében a tisztított víz minősége nagyban függ a víztisztító tartály és a vízhálózati nyomás kapcsolatától.

2015. 04. 12. 20:55:25
Víztisztítást vagy minőségi aktív szénnel végezhetünk, vagy aktív szén plusz fordított ozmózissal. Ez így persze csak keveseknek mond valamit, de nézzük meg mit is jelentenek ezek! A fordított ozmózis tulajdonsága, hogy nem csak a káros anyagokat, de az ásványi anyagokat is kivonja a vízből. (Kalcium, Magnézium, stb.) Márpedig ezekre a szervezetünknek szüksége van. Pont ezért a legtöbb fordított ozmózis berendezés esetén egy patron segítségével visszapótolják az ásványi anyagokat.
2015. 03. 10. 05:37:00
Néhány évvel ezelőtt igen nagy divat volt a vízszűrők területén a fordított ozmózis berendezés. Nagyon látványos eladási technikával kínálták őket. Azóta valamelyest változtak a dolgok, de ez a fajta berendezés, habár valamelyest veszített a népszerűségéből, de még mindig keresett. Ezeket a berendezéseket eredetileg az amerikai hadsereg és az űrkutatási program részére fejlesztették ki, ugyanis szűrési finomságának köszönhetően, szinte minden eltávolításra kerül a vízből, ami nem víz.
2014. 11. 16. 10:13:00
A víz tisztítására többfajta gép alkalmas. Attól függ a tisztítás foka, hogy milyen finomságú szűrőt helyeznek el a berendezésben. A fordított ozmózist végző tisztítókban, a ma ismert egyik leghatékonyabb víztisztítás folyik. A fordított ozmózis víztisztító berendezésekben olyan szűrőket helyeztek el, amelyek akár 0,0001 mikron nagyságúak.
2014. 09. 09. 08:06:30
Amikor elterjedt, hogy a csapvíz a víz mellett sok más olyan anyagot is tartalmaz, amely nem a szomjunk oltását és testünkbe való beépülést szolgálják, akkor elkezdtek terjedni a különféle csapvizet tisztító berendezések. Sokan fordultak az ásványvizek használata felé, de ez nem túl gazdaságos megoldás.

Keresés