Menü

Fókuszban az ozmózisos vízszűrő berendezések

Fókuszban az ozmózisos vízszűrő berendezések

Az ozmózisos vízszűrő berendezések innovációjának hála a vízfogyasztás teljes mértékben egészségessé válik. Sokan úgy hiszik, hogy a víz tisztítása túlzás, hiszen a csapból éppen optimális minőségű víz folyik. Ez az állítás, azonban egyre kevésbé állja meg a helyét, pláne az elrettentő tények, adatok ismeretében. Egy felnőtt ember napi vízfogyasztása minimum 2,5-3 liter. Ilyen mennyiségű hidratálás során korántsem elhanyagolható szempont, hogy milyen minőségű a víz, amelyet fogyasztunk. 

A vízszűrő berendezések különböző generációi mind arra hivatottak, hogy ezt az igényünket maximálisan kielégítsék, s megoldják vizes problémáinkat. Az ozmózisos víztisztítás több lépcsős szűrőrendszerrel rendelkezik. Ennek a kiterjedt szűrési technikának hála garantálható, hogy a csapból kifolyó víz kristály tisztaságúvá, ezért fogyasztásra maximalizálttá válik.

Az első lépcsőben a nagyobb porszemek, salakanyagok, gombák, ciszták stb. akadnak fenn a rendszerben, ezt nevezzük előszűrésnek. A második lépcsőben az aktív szénszűrő segítségével a vízbe nem való mikroorganizmusok, ízek, mérgek, színek rostázódnak ki. A harmadik lépcsőben a membrán megóvásának céljából visszamaradnak az egy mikronnál kisebb anyagok is.

A negyedik lépcsőben lép életbe a fordított ozmózis, ami gyakorlatilag a rendszer szíve-lelke. Itt szinte csak a vízmolekulák juthatnak át a berendezésen. Az ötödik lépcsőben, az utószűrés során az esetlegesen megmaradt ízek, színek kiszűrése történik, szintén aktív széntechnológia alkalmazásával.

Keresés