Menü

Finom víz az Ön otthonában is víztisztító segítségével 

2021. 05. 18. 10:43:00
Finom víz az Ön otthonában is víztisztító segítségével 

Ön is szeretné, hogy családtagjai poharába nap mint nap tiszta, finom víz kerüljön? Szeretné szerettei számára az otthon kényelmében elérhetővé tenni az egészséges, tiszta ivóvíz fogyasztását? Ha bármelyik kérdésre igen a válasza, jó helyen jár.

Mai cikkünkben bemutatjuk Önnek, mennyi az ideális napi folyadékfogyasztás mennyisége, és hogy milyen folyadékot érdemes leginkább innia. Kitérünk arra is, hogy miért nem a palackozott ásványvíz a legjobb választás, és bemutatunk egy konkrét otthoni víztisztító készüléket is. 

Ideális napi folyadékbevitel

Az emberi test mintegy 70 százalékát víz alkotja, így a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel. Jogosan merülhet fel Önben is a kérdés, hogy de mennyi az annyi?

Általánosságban a napi 2 liter folyadék elfogyasztását javasolják, ugyanakkor azért ennél árnyaltabb a kép, hiszen a napi javasolt folyadékbeviteli mennyiséget több tényező is befolyásolja, így például a testsúly, az életkor vagy éppen az életvitel. Ha például valaki rendszeresen sportol, sokkal több folyadékot veszít az izzadással, így jóval többet is kell innia ahhoz, hogy ezt az elvesztett mennyiséget visszapótolja a szervezetébe.

Mit érdemes inni? Avagy a tiszta, finom víz szerepe

Ahhoz, hogy a szervezet egészségesen működjön, nem elegendő a kellő mennyiségű folyadék-utánpótlás, legalább annyira fontos, hogy milyen minőségű a bevitt folyadék. Nem mindegy tehát, hogy milyen formában viszi be az ember a folyadékot. Amennyiben valaki például a napi javasolt 2 liter folyadék nagy részét cukros üdítők formájában fogyasztja el, azzal garantáltan nem tesz jót az egészségének.

Az emberi szervezet számára a legmegfelelőbb folyadék a tiszta, finom víz. Apropó tiszta víz, de azon belül melyik fogyasztása javasolt? Az ásványvíz, a hagyományos vezetékes víz vagy annak tisztított formája?

Sajnos a hagyományos vezetékes csapvíz sok, az emberi szervezetre káros összetevőt is tartalmazhat, így például klórt, klórszármazékokat, növényvédőszer maradványokat.

Ha Önnek is fontos, hogy egészséges, finom víz kerüljön a poharába, kiváló megoldás a csapvíz tisztított formában történő fogyasztása. Sokféle otthoni víztisztító berendezés közül választhat, amelyek kiszűrik a vízből az esetleges káros anyagokat, ugyanakkor megőrzik benne a szervezet számára fontos ásványi anyagokat.

Miért nem az ásványvíz a legjobb választás?

A palackozott vizek csomagolásaként használt PET palackok körülbelül 300 év alatt bomlanak le, így súlyosan szennyezik a környezetet. A sok műanyag palack jelentős terhet ró a környezetre, még a szelektív hulladékgyűjtés mellett is, hiszen a műanyagok újrahasznosítása is sok energiát emészt fel. Emellett hosszú távon jóval drágább is az ásványvíz fogyasztása, mint az otthoni víztisztítás.

Aquasana - AQ-5300

Az Aquasana AQ5300 víztisztító készülék a speciális Claryum® filtertechnológiának köszönhetően kiszűri a vízből a klórt és annak származékait, az olyan nehézfémeket, mint az ólom és a higany, miközben megőrzi az értékes ásványi anyagokat.

A készülék ára már néhány hónapos használat mellett megtérül, nem beszélve arról, hogy nem kell bajlódnia műanyag palackok cipelésével, és még a környezetet is kíméli. 

A készülék könnyen beszerelhető, nincs szükség hozzá szakemberre. A vízszűrő betét cseréje 6 havonta szükséges. Minden Aquasana vízszűrő készülékre 60 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk. 

Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége, további kérdése lenne, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tiszta víz

Keresés