Menü

Figyeljen a folyadékfogyasztásra! A vízszűrő segíthet.

Figyeljen a folyadékfogyasztásra! A vízszűrő segíthet.

Gondolt már arra, hogy szívesen lecserélné a palackos ásványvizeket? Vízszűrő segítségével az otthoni csapból folyó vizet is kristálytisztává varázsolhatja, és nem utolsó sorban megszabadíthatja a kellemetlen mellékíztől. De miért is ilyen fontos, hogy ügyeljünk a mindennapi folyadékbevitelre? Az emberi test 75 százaléka víz, és minden szervrendszer és szerv működésében kiemelt szerep jut neki. 

Ha nem iszunk eleget, koncentrációs problémák léphetnek fej, fejfájást tapasztalhatunk, tartós dehidratáltság esetén pedig akár vesekövesedés is kialakulhat. A vízszűrő használatával mindig lesz otthon tiszta víz, és ezzel sokat spórolhat is a mindennapi ásványvíz beszerzésén. S hogy mennyi vízre van szüksége az emberi szervezetnek?

A szakemberek szerint húsz testsúly kilogrammonként egy liter az ideális. Természetesen aktív testmozgás, vagy tikkasztó hőség esetén ennél akár több is szükséges lehet a jó közérzethez. A cukros, szénsavas üdítők azonban mindenképpen kerülendőek, hiszen ezektől csak még szomjasabbnak érezheti majd magát, hogy a rejtett kalóriák miatti plusz kilókról már ne is szóljunk. A tiszta víz energiával tölt fel, segít a felesleg leadásában, és hidratáltan tartja a szervezetet.

A vízszűrő segítségével átszűrt vizet teakészítéshez vagy a házi kedvenc ellátásához is felhasználhatja. Hosszú távon gondolkodva a vízszűrő készülék remek választásnak bizonyul, melynek segítségével energikussága érdekében is sokat tehet. Ne feledje, a koffein és az alkohol rendkívüli mértékben szárítják a szervezetet, ezért fogyasztásuk esetén fokozottan érdemes a víz bevitelére ügyelni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő Vízszűrő betét

Keresés