Menü

Ezért nélkülözhetetlen a fúrott kút vastalanítása

Ezért nélkülözhetetlen a fúrott kút vastalanítása

A folyamatosan növekvő közüzemi díjak miatt sokan döntenek a fúrt kutak használata mellett, hiszen tény, hogy sokkal gazdaságosabb alternatívát kínál. Azzal azonban már csak kevesen vannak tisztában, hogy ezzel kapcsolatban milyen járulékos feladatok adódnak, amiknek elvégzése, megoldása szükségszerű annak érdekében, hogy a csapból kifolyó víz makulátlanul tiszta legyen. 

A fúrott kút vastalanítása például mindenképp napirendre kell, hogy kerüljön, hiszen a vas jelenléte rengeteg kellemetlenséget okozhat. Ez a kémiai elem egyike azoknak, amik nem maradnak észrevétlenek, ugyanis szabad szemmel is látható, vöröses barna rozsdafoltokat eredményeznek a vízben, illetve annak felszínén.

Sajnos a vas nem csak a vízfogyasztás során jelenthet problémát, hanem akkor is, ha a vizet locsolásra használjuk, például, amikor megöntözzük az udvaron a füvet és a virágokat. A fúrott kút vastalanítása azért is fontos, mert a vassal telített víz nem tesz jót a növényeknek, bebarnítja a járólapokat, sőt még a falat is, ha valamilyen oknál fogva érintkezik vele. A hatása mosáskor, takarításkor is láthatóvá válik, hiszen a ruhákat és a szanitereket is rövid időn belül elszínezi.

Szerencsére már nem kell választani a fúrt kút és az egészséges víz között, hiszen a professzionális kialakítású víztisztítókat központilag is fel lehet szerelni a bejövő ágon. Ennek köszönhetően megvalósítható a fúrott kút vastalanítása is, ami lehetővé teszi, hogy a kútból származó víz felhasználható legyen, függetlenül attól, hogy inni, mosni, takarítani vagy öntözni szeretnénk. Amennyiben fúrt kút vastalanítására keresi a megoldást, kérje ajánlatunkat!

Fontos! Mint minden vízszűrő a vastalanítók is elbaktériumosodhatnak. Nagyon fontos a rendszeres karbantartás és a víz mikrobiológiájának az ellenőrzése.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fúrott kút vastalanítása

Keresés