Érvek a víztisztító ozmózis mellett és ellen. Mi az igazság?

Az ozmózis rendszerű víztisztítás a víz megtisztításának leghatékonyabb módja. Akkor vajon mégis miért vannak olyanok, akik valamiféle gonosz boszorkányságnak látják? Mert elterjedt az a tévhit, hogy az ozmózis víztisztító desztillált vizet eredményez. Ezt könnyű ellenőrizni, így mi értelme volna hamisat állítani. A víztisztító ozmózis nem ad desztillált vizet. 

A desztilláláshoz forralás kell, a víztisztító esetében pedig szűrés következik be. A víztisztító ozmózis során az ozmózis membrán 0,0001 mikron résmérettel rendelkezik, ez azt jelenti, hogy ami ennél nagyobb, azt nem engedi át. Éppen emiatt ez a leghatékonyabb vízszűrési technika, de még mindig nem desztillálásról beszélünk. Ráadásul a desztillálás során keletkezett víz minőség változó, így sok értelme nem is lenne a desztilláláson alapuló víztisztításnak.

Egy másik elterjedt tévhit, hogy fém edényből kapjuk a tisztított vizet. A víztisztítónak csak a külseje fém, belül élelmiszeripari teflon, így a víz nem tud összeszedni belőle semmit. Így hát ez az állítás is megbukott. Az a hír is járja még, hogy a víztisztító ozmózis során a vízből eltűnnek az ásványi anyagok. Már megint meg kell jegyezni, hogy nem desztillálásról, hanem szűrésről van szó.

Való igaz, hogy a szűrés nagyban csökkenti a víz ásványi anyag tartalmát, de éppen ezért a nem kívánt anyagok sem kerülnek át a szűrőn. Az ásványi anyagok viszont nem szűrődnek ki teljes mértékben, csak, mint írtuk, lecsökken a mennyiségük. De lényeges dolog, hogy a vízből nem igazán lehet a kellő mennyiségű ásványi anyag szükségletet pótolni, így ez nem egy sarkalatos kérdés, pláne nem annyira, mint a víz egyéb minősége. Ráadásul az ozmózis víztisztítóra fel lehet szerelni egy ásványi anyag pótló rendszert is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog víztisztító ozmózis
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."