Menü

Érdekes adatok a vízről … miért is ajánlott a vízszűrő

Sokat lehet hallani a víz és a vízivás fontosságáról, de mindig vannak adatok, amelyek ismeretében az ember átgondolja a vízhez való viszonyát és talán jobban odafigyel a tiszta ivóvíz fontosságára és a tisztaságának megőrzésére. Azt tudjuk, hogy a bolygó amelyen élünk, 2/3 részét víz borítja, de ennek mindössze 2,5% ivóvíz. 

Mivel a Föld lakossága rohamosan növekszik, az ivóvíz mennyisége pedig nem, ezért arányaiban a vízkészlet fogy. Az élőlények, így az ember nagy százaléka is víz, ezért fontos a „belső” vizet minél jobb állapotban tartani. Sajnos a földalatti víztározók minősége sem a régi már, ezért a vízszűrő használata nem luxus.

A kereskedelemben nagyon sok fajta vízszűrő található, amelyek kapacitása és tudása, ebből kifolyólag pedig ára is nagyon különböző. A víz utánpótlása nélkül a szervezetünkben mérgezés lép fel, mivel nincs semmi ami „átmossa” a sejtjeinket, ami elszállítja a méreganyagokat, pótolja a nyomelemek vízből származó részét, nedvesen tartsa orrunkat, szemünket és szánk belsejét.

Megjelenik a vérben, a sejtközi állományban, majd vizelet formájában magával visz egy csomó a szervezet számára feleslegesség vált anyagot. Ebből is látszik, hogy a bevitt víz minősége miért bír nagy jelentőséggel. Megbízhatóan pedig tiszta vízhez, vízszűrő segítségével juthatunk. A vízszűrő, fajtától függően pedig segít abban, hogy a víz utánpótlásunk minél tisztább legyen és ne terheljük feleslegesen szervezetünket olyan anyagokkal, amelyek nem szolgálják annak egészségét.       

Címkék: Vízszűrő

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő

Keresés