Menü

Egyszerű megoldás a központi víztisztító

Amennyiben a ház nagysága vagy elrendezése megköveteli, elképzelhető, hogy gazdaságosabb egy, az egész házat lefedő központi víztisztító beszerzése. A másik fontos szempont, ami miatt vásárlóink gyakran ezen berendezés mellett döntenek, az az, hogy azt szeretnék, hogy a ház minden csapjából, többek között a zuhanyból is tiszta víz folyjon. Ekkor gazdaságosabb a központi víztisztító beszerzése, minthogy minden csapra külön tisztítót szereljenek fel.

 A megfelelő tisztaságú víz, sajnos ma nem magától érthetődő, hiszen – köszönve a nagymértékű vegyszerhasználatnak – az ivóvíz rétegek nem megfelelő tisztaságúak. Ez vonatkozik a vízvezetéken érkező vízre, hiszen itt is gyakran az elöregedett vízvezetéknek köszönhetően rozsdamaradványok vannak a csapvízben. Ezen felül, a mindennapi használatban lévő klór, amelyet a víz fertőtlenítésére használnak, sem túl egészséges.

Az egyéni kutakból érkező vízben, pedig attól függően, hogy a talajrétegek mennyire szennyezettek különböző nitrit és nitrát maradványok vannak, amelyek szintén veszélyesek lehetnek egészségünkre nézve. Tehát a házunkat központi víztisztító berendezéssel ellátni manapság nem luxus. Ami a központi víztisztító működését illeti, több fázisban szűri át a házba beérkező vizet.

Az első fázisban a nagyobb lebegő szennyeződések kerülnek kiszűrésre pl. a homok, rozsda. A következő lépésben, a klór kb. 97% kerül eltávolításra, egy védett technológia által. A központi víztisztító a harmadik lépésben pedig egy bizonyos fajta szénszűrő segítségével eltávolításra kerül a megmaradt klór, vegyszerek és vegyi anyagok .

Címkék : Központi víztisztító

Keresés