Egyszerű elven működik a vízlágyító berendezés

A huszadik század első, de a második felében az országban korszerűsödött a vízhálózat. Legelőször a városokban, de később már a falvakban is, vagy saját kútból, vagy a városi vízvezetékről került a lakásokba víz. Természetesen a kemény vizek ekkor még nem okoztak különösebben nagy problémát, hiszen a viszonylag fiatal vízvezetékeken nem voltak komoly lerakódások. Tehát a vízlágyító berendezést még hírből sem ismerték.

 Közel sem volt ennyi, vizet használó háztartási gép, ahol a kemény víz, bizony viszonylag rövid idő alatt komoly károkat tud okozni. Egy adott területen, a talajtól függ, hogy milyen keménységű a víz, hiszen a talajon keresztül szűrődik át a vízrétegbe áramló víz. A mészköves talajokon, természetes, hogy keményebb a víz.

Tehát a vízlágyító berendezés gyakorlatilag, a háztartási gépek elterjedésével vált szükségessé. Hiszen a kemencébe, de a cserépkályhában sem kering víz, de a radiátorokban igen. a mosóteknőből és a mosogatóedényből is simán ki lehetett löttyinteni a vizet, a mosógép melegítőjén illetve a mosogatógépben, pedig a vízkő, szét tudja szedni a melegítő csöveket.

Ugyanez vonatkozik a bojlerre is. Tehát a vízlágyító berendezés megjelenése valójában a vízkő okozta károkat iktatja ki. Gyakorlatilag a vízlágyító berendezés az ioncsere elvén működik és a berendezések között annyi a különbség, hogy különböző kapacitással végzik az ioncserét. Hiszen nem mindegy, hogy egy háromtagú család vizét kell megtisztítani, vagy ipari méretekben kell a vizet mentesíteni a kalciumtól.    

Címkék: vízlágyító berendezés

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyító berendezés
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."