Menü

Egy pohár tisztavíz, egy pohár egészség!

Egy pohár tisztavíz, egy pohár egészség!

A tisztavíz az a forrás, amire az emberi szervezetnek minden áldott nap szüksége van, mégpedig nem kis mennyiségben. Arról a tudósok jelenleg is vitatkoznak, hogy hány liter folyadék elfogyasztása javasolható egy egészséges felnőtt ember számára egy 24 órás periódusban, ám a konkrét számoktól függetlenül, ha csak két litert veszünk célként, akkor is elmondható, hogy óriási mennyiségben kell bevinnie a szervezetébe a napi adagot. 

Azaz egyáltalán nem mellékes, hogy ezt milyen forrásból oldja meg. Egyrészt azt mondani sem kell, hogy a víz az egyetlen jó alternatíva, talán még a cukrozatlan tea az, ami főszerepet játszhat a folyadékpótlás területén. Másrészt nagyon nem mellékes, hogy a bevitt víz milyen paraméterekkel büszkélkedik.

A kérdés tisztázásához kétségtelenül alaposan meg kell vizsgálni magát a vezetékes ivóvizet. Vajon milyen anyagokat rejt magában? Mennyire tekinthető optimális variációnak? A helyzet az, hogy az elnevezéssel ellentétben (ivóvíz) a vezetékes rendszeren keresztül érkező folyadék nem a legjobb választás, ha szervezete táplálása a cél.

Mert bár tisztított alternatíváról van szó, ám így is számtalan olyan komponens csatlakozik a vízmolekulákhoz, amik problémákat generálhatnak. Ha látott már klórtól fehéres, vagy vastól vöröses vizet, akkor pontosan tudja miről beszélünk. S akkor hol vannak még a szabad szemmel nem látható összetevők?

A tisztavíz preferálása egészségtudatos döntés!

Száz szónak is egy a vége a csapból folyó víz nem tekinthető ideális folyadéknak. Ám egyetlen tudatos elhatározás nyomán megreformálhatja vízfogyasztását, hiszen ha egy igényeire szabott víztisztító berendezéssel gazdagítja az életét, akkor végérvényesen pontot tehet a víztisztítás dilemmájának végére, óriási hangsúlyt fektetve ezzel az egészségére.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tisztavíz

Keresés