Egészséges víz - Gyógyítás

Megelőzés és jobb közérzet egészséges vízzel

Az egészséges, tiszta víz nagyobb mennyiségű fogyasztása segíti az emésztést, a bőr hidratáltságát, a méregtelenítést, és sok szempontból jobb közérzetet biztosíthat.

A legtöbb szokásos betegség kialakulásának esélye csökkenthető az egészséges, tiszta víz fokozott bevitelével. A fejfájás, a magas vérnyomás, a hátfájdalom, a köszvény, a terhességi hányinger, mind enyhíthetőek az egészséges víz, és a test folyadékszintjének szabályozásával.

Egy betegség megelőzése, gyógyítása sok esetben azt jelenti: adjuk meg a testünknek a megfelelő eszközöket és hagyjuk dolgozni. Az egészséges víz, az ásványi anyagok és a tápanyagok megfelelő bevitelével a test megannyi kihívással elbír. Az emberi test egy elképesztő öngyógyító gépezet, egy másodpercnyi idő alatt „hibás” sejtek millióit képes „jókra” kicserélni!

A bőr, a csontok, a haj, a körmök, a sérült idegek és a belső szervek folyamatos regenerációja… vagyis minden gyógyító folyamat, ami a testben végbemegy, elsősorban víz közreműködésével történik!

Az egészséges víz, és az ásványi anyagok fokozott bevitele, általában jobb közérzettel párosul, és az egyik legjobb védekezés a fertőzések ellen is. Ha hagyjuk, hogy szervezetünk legyőzze a kisebb fertőzéseket lázzal, egészséges vízzel, tápanyagokkal és pihenéssel, akkor növeljük természetes ellenálló-képességét a jövőbeni „betolakodók” ellen. Az egészséges víz kitűnő alap az immunrendszerünk karbantartása.

Hogyan gyógyíthat az egészséges víz?

Egy nagyon értékes könyv, melynek címe: „A testünk vízért kiált”, kutatóorvosok tanulmányaival magyarázza, hogy a legtöbb fájdalomérzetet, amit tapasztalunk, csökkenthető az egészséges víz bevitelével.

Fejfájás csökkentése egészséges vízzel

Az agy több mint 75%-a víz, és ha a megfelelő folyadék hiányát észleli, víztartalékoló folyamatot hajt végre, miközben hisztamint termel, ezáltal fájdalmat és kimerültséget érzünk. Ez a természetes folyamat lelassít minket, és védelmi célokra tartalékolja a vizet. A hisztamin felszabadulása tehát jelzés arra, hogy valami nem megfelelően működik. Ha anti-hisztamint, vagy fájdalomcsillapítót veszünk be, gyakorlatilag kikapcsoljuk a jelzőrendszert, de valójában keveset tettünk a probléma gyökerének megszüntetéséért. Egy nagy pohár egészséges víz, és 20 percnyi pihenés, legyőzi a legtöbb, stressz-eredetű fejfájást. (A gyógyszer hosszabb idő után hat, mint amennyi időt a tisztított víz bevitele igényel.)

Hátfájás és az egészséges víz

Előfordul, hogy a hátfájást a test folyadékszintjének elégtelensége okozza. A hátban lévő porckorongok igazi kis hidraulikus rázkódás-elnyelők. Ezek a korongok rugalmasan illeszkedő szövetburokból állnak, melyek folyadékkal, elsősorban vízzel teltek. A megfelelően hidratált korong egy kis párnát képez, amely elnyeli a fizikai aktivitásból eredő rázkódásokat, és tartja a felsőtest súlyát. Ez mindaddig működik, míg a megfelelő vízbevitel, és a mozgás, a nyújtózás rendszeres. A mozgás csökkenti a nyomást a korongokon, szívóhatást idéz elő, ami beszívja a folyadékot (99%-ban víz) a porckorong belsejébe, így tartja megfelelően nedves állapotban. Ha a korongok teljesen nedvesek, a porcszövetre a súlyterhelés 25%-a esik és a folyadék viseli a 75%-át. Ha ezek a korongok vízhiányos állapotba kerülnek, a szövetnek kell a súly nagyobb hányadát viselni. Ez fájdalmat, duzzanatot és érzékenységet okoz.

A passzív aktivitás, úgymint egyhelyben állás vagy a hosszú ideig mozdulatlanul ülés állandó nyomást jelent a porckorongokra, mely lassan kipréseli a folyadékot. A test megfelelő folyadékszintje, és a gerinc mozgása nélkül, a porckorongokra eső nyomás nő, fájdalmat és merevséget idéz elő. Egyszerűen csak az állandó és megfelelő minőségű folyadékbevitelről való gondoskodással, illetve a rendszeres mozgással – úgymint a fej és a felsőtest hajlítása előre, hátra, és mindkét oldalra -, biztosítjuk a megfelelő nedvességet a porckorongok számára. Ezzel megelőzhetjük a legcsekélyebb nyaki és gerincfájdalmakat is. Próbálja ki; maga is meglepődik majd, milyen hatékony ez a természetes megoldás.

Magas vérnyomás csökkentése és az egészséges víz

A magas vérnyomás gyakori oka a vízhiány. Mivel a vér több mint 83%-a víz, annak nyomását nagyban befolyásolja a bevitt víz mennyisége. Amikor a test érzékeli a vérmennyiség csökkenését, bezárja a kevésbé aktív kapillárisait annak érdekében, hogy megfelelő vérhez juttassa a többi fontos területet. Ez a folyamat vérnyomás-emelkedést okoz az a fő keringési rendszerben. Ezt nevezzük magas vérnyomásnak. Több, egészséges víz fogyasztása hozzájárul a megfelelő vérnyomást helyreállításához.

Asztma kezelése és az egészséges víz

Az asztmát, mely milliókat érint Európában, és jó néhány ezer ember halálát okozza évente, a megnövekedett hisztamin-termelés idézi elő. A vízhiány fokozott hisztamin-képződést indít meg. Mint tudjuk, az asztmás betegek tüdőszöveteiben a hisztamin-szint rendkívül magas, mely a hörgőjáratok összehúzódását okozza és növeli a nyálkaképződést. A víz a tüdőben a szöveteket nedvesen tartja, de minden egyes köhögéssel kiszorítjuk a tüdőből a nedvességet. Normál vízellátottság mellett a nedvesség gyorsan pótlódik. Ha azonban vízhiányos állapotban vagyunk, a tüdőben lévő szöveteket fokozatosan bevonja a nyálka, így védekezik a kiszáradás ellen. Már számos állatkísérlettel is bebizonyították, hogy a fokozott folyadékbevitel csökkentheti a hisztamin szintet, így két-három hét után normál vízellátottságú lehet a tüdő. Ezáltal csökken a nyálkaképződés is. Ha pedig ez megtörtént, a hörgő utak kezdenek megnyílni, és visszaáll a normál légzés.

A terhességi hányinger és az egészséges víz

A terhességi hányinger is a vízelvonás közvetlen eredménye. A magzatvízben él, és ezt a test minden más szükségleténél előbbre helyezi. Éjjel, amely a leghosszabb vízbevitel nélküli periódus, az anyaméh vizet von el az anya szervezetétől, hogy a magzat számára biztosítsa a megfelelő folyadékszintet. Reggel az anya vízhiányos állapotban ébred, hisztamin-túltengése van, és kimerült. Ezért a terhességi hányinger elnevezés sokkal inkább terhességi vízhiányos állapotnak felel meg.

A másnaposság tüneteinek csökkentése az egészséges víz segítségével

A másnaposság azonos tüneteket produkál, mint a terhességi hányinger (vízhiányos állapot) …csak éppen kevésbé nemes célból. Az alkohol erős vízelvonó hatású, amely kiválasztja a vizet a testből. Ez gyakran előrehaladott vízhiányos állapothoz vezet. Mind a terhességi hányinger, mind a másnaposság megelőzhető, ha lefekvés előtt, és éjjel is megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk. (azért az sem mindegy mennyi alkoholt iszunk:)

A víz nem csodaszer, de nagyon fontos a gyógyítási folyamatban, és a megelőzésben

A Víz nem csodaszer, de a vizet a testünkben végbemenő minden megelőző és gyógyító folyamat elsődleges összetevőjeként kell értékelnünk. A test valóban egy kiváló alkotás, amely alkalmas még a legsúlyosabb betegség és fertőzés megelőzésére és gyógyítására is, ha megkapja a feltételeket hozzá.

A test működésének megértése az első lépés az optimális egészségi állapot eléréséhez. Ezért emlékezzünk vissza, hogy több mint 70%-ban vízből vagyunk!

Ha ezt a felismerést hasznosítjuk, megtapasztaljuk, hogy testünk nagyobb harmóniában élhet, mint eddig.

Charles D. Strand
Vízminőség specialista, 17 víztisztító technológia szabadalmának tulajdonosa, valamint a
Sun Water Systems elnöke

Profi víztisztítók az egészséges víz előállításához

Ha olcsón és hatékonyan szeretne igazán egészséges vizet előállítani, akkor vásároljon Aquasana házi víztisztító berendezést!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."