Menü

Egészséges a desztillált víz fogyasztása?

Egészséges a desztillált víz fogyasztása?

A desztillált víz fogyasztása, mint téma régóta sokakat foglalkoztat, nem véletlenül. Manapság már nem titok, hogy a csapból folyó víz bár ivóvízként kategorizált, azért korántsem a legideálisabb az emberi szervezet számára. Számos, egyébként bőven nélkülözhető anyag található benne, melyek egy része szabad szemmel is kiszúrható például a klór, a maga fehérségével vagy a vas, vöröses-barnás jelenlétével. 

Az ásványi anyagok kifejezetten hasznosak egyébként, bár fontos kihangsúlyozni, hogy nem mindegy, hogy miből-mennyit tartalmaz a vizsgált folyadék. A lényeg, azonban, hogy egyre többen fordulnak a víztisztítás felé, mely megoldást kínál egyrészt az íz- illatrontó anyagok, és egyéb egészségtelen adalékok eltávolítására, másrészt az otthoni, vízzel érintkező gépek épségének megőrzésére. Igen ám, de a szélsőségek, mint az élet más területén itt sem vezetnek jóra. Sem a tisztítatlan víz nem tekinthető optimálisnak az emberi szervezet támogatása szempontjából, sem a desztillált, azaz mindenféle ásványi anyagot nélkülöző alternatíva.

Ízében lehet, hogy különösebb eltérést nem tapasztal a tisztított és a desztillált víz között, de azért általánosságban mégis elmondható, hogy előbbi rendelkezik valamilyen érzékelhetően pozitív karakterrel, míg utóbbi nem. Persze ebben nincsen semmi meglepő, lévén a desztilláció során minden, egyébként hasznos adalék eltűnik.

A desztillált víz fogyasztása nem segíti a test épülését!

A víz folyékony tápanyag, vagyis egyáltalán nem mellékes a milyensége. A desztillált víz semmilyen értékes összetevőt nem tartalmaz, így aztán egyáltalán nem járul hozzá a szervezet táplálásához, építéséhez, azaz fogyasztása, pláne rendszeresen nem javasolható.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Desztillált víz fogyasztása

Keresés