Menü

Egészséges befektetés a zuhanyszűrő

Nem véletlen, hogy régen esővízzel mostak hajat. Nem csak azért tették ezt, mert nem volt vezetékes víz, hanem mert az esővíz volt az a lágy víz, amelyik a legjobb volt a hajnak. A mai vezetékes vizek, amelyek a lakások többségében találhatók, a legtöbb esetben sok klórral fertőtlenítettek. Ez semmiképp sem tesz jót sem a bőrnek, sem a hajnak, de belsőnknek sem. A csapra szerelhető zuhanyszűrő kiszűri a felesleges klórt a vízből, aminek az egyik látható előnye, hogy zuhanyzás közben nem szárítja ki a bőrünk a vízben lévő klór.

 A másik, pedig az, hogy amíg a zuhany alatt állunk, a kiáramló vízzel belélegezzük a klórt is, ami nem tesz jót testünknek. Hiszen a klór méreg. Akit egy kicsit jobban érdekel a téma, számos cikkben nézhet utána az adatoknak. A zuhanyszűrő, mivel kiszűri a klórt és egyéb lebegő anyagokat a vízből, olyan vizet bocsát ki magából, amelyik lágyabb és mentes a mérgező anyagoktól. A víz klórozása mára nagyon kétes értékű, annak ellenére, hogy a klór mennyisége az ún. „megengedett határokon belül van”.

Legalább is ezt mondják a szakemberek. Viszont kísérletek azt mutatják, hogy a folyamatos bevitellel, ami a zuhanyzás, ivás, valamint a főzés, a szervezetünkben halmozódik és számos negatív egészségügyi folyamatot indíthat el.

Éppen ezért a zuhanyszűrő igen fontos egészségvédő szerepet tölt be az életünkben. Talán az egyik legjobb befektetés, ha az egészségünk megőrzésébe illetve javításába fektetünk, hiszen a betegség igen drága szórakozás. Egyrészt az egészségügyi beavatkozások, de a gyógyszerek is igen borsos árúak, másrészt nem tudunk úgy élni, ahogy azt egy egészséges ember tenné. zuhanyszűrő

Címkék: zuhanyszűrő

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Zuhanyszűrő

Keresés