Menü

BPA mentes kulacsok az egészséges vízfogyasztás érdekében

BPA mentes kulacsok az egészséges vízfogyasztás érdekében

A műanyag palackok környezetre gyakorolt káros hatásaihoz kétség sem férhet. De mi a helyzet az emberi egészséggel? Egyre többet esik szó a BPA mentes termékekről, melyek arra hívják fel a figyelmet, hogy a BPA, mint vegyi anyag korántsem sorolható az egészséges összetevők közé. 

A BPA tulajdonképpen a biszfenolA névre hallgató vegyi anyag rövidítése. Az 1960-as évek óta használják műanyagok előállításra. A PET palackok rendszerint tartalmazzák, már csak ezért is érdemes elgondolkodni a műanyag palackos vizek lecserélésén. S hogy milyen alternatíva létezik?

Természetesen a víztisztítás, amellyel biztonságosan használhatjuk fel a csapból folyó vizet. Nem csak az ásványvizekre fordított összeget lehet ilyen módon megspórolni, hanem azok hazacipelését is. A környezet-és egészségtudatos vásárlók minden korábbinál nagyobb érdeklődéssel fordulnak a BPA mentes kulacsok irányába. Ezeket feltölthetjük szűrt csapvízzel, és magunkkal vihetjük a nap folyamán munkába vagy egyszerűen bevásárlás mellé.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a napi elegendő vízbevitel fontosságát. Ez legalább két-három litert jelent, de nagy melegben, vagy túlsúly esetén akár az öt liter sem lehet túl sok. A vízszűrő kancsókkal, vagy a csapra szerelhető vízszűrő berendezéssel kiszűrhető a csapvízből a klór és annak származékai, így maximálisan tiszta víz kerülhet a BPA mentes kulacsokba.

Akár olyan fajta mellett is letehetjük a voksot, amelybe ízesítés gyanánt gyümölcsöt is helyezhetünk. Ennek köszönhetően a víz természetes ízesítőanyagot kap. A cukros üdítők helyett tehát megéri ilyen alternatívákban gondolkodni, de persze a tiszta víz semleges íze oltja a leginkább a szomjat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Kulacsok

Keresés