Menü

Ballonos ásványvíz vagy víztisztító?

Ballonos ásványvíz vagy víztisztító?

A lehető legaktuálisabb kérdés manapság, hogyha csapvíz helyett valami egészséges alternatívát kívánna fogyasztani, akkor a ballonos ásványvizet, vagy a víztisztító segítségével kinyert folyadékot preferálja inkább? Bár viszonylag kevesen tudják, de napjainkban hazánkban ugyanazok az előírások vonatkoznak az ásványvizekre, mint a csapvízre. Már önmagában ez az egyszerű tény elegendő ahhoz, hogy elismerje: a víztisztító rendszer közreműködésével előállított folyadék tisztasága nem csak a csap, hanem a ballonos víz felett is áll. 

Egyáltalán nem mellékes, hogy a naponta, a szervezete rendelkezésére bocsájtott vízmennyiséget milyen tulajdonságokkal megáldott forrásból biztosítja. A túlságosan magas ásványi anyag tartalom legalább annyira veszélyes a test ideális működésére nézve, mint a túlzottan alacsony koncentráció. Előbbi magas vérnyomáshoz, szívpanaszokhoz vezethet, míg utóbbi esetében a teljes só-vízháztartás felborulhat.

A kalcium egyszerre hasznos, és ártalmas anyag, pusztán a mennyiségétől függ, hogy aktuálisan melyik kategóriába tartozik. Ez nagyjából bármelyik ásványi anyagról elmondható, éppen ezért olyan lényeges kiegyensúlyozni az értékeket. Vegye kezébe az irányítást, s a ballonos ásványvizeket cserélje le egy jól működő víztisztító rendszerre! Nagyjából ez az egyetlen, optimális megoldás.

Ha saját kezűleg gondoskodik vízigényéről, akkor biztos lehet annak minőségében, megbízhatóságában. A víztisztító rendszerek legyen szó a legegyszerűbb konstrukciókról, vagy éppen a legbonyolultabb alternatívákról kezeskednek arról, hogy valóban tiszta vizet önthessen poharába, kompromisszumok, és kényszerdöntések nélkül.

Keresés