Menü

Az ozmózis víztisztító tiszta vizet tölt a kancsójába!

Az ozmózis víztisztító tiszta vizet tölt a kancsójába!

Az ozmózis víztisztító működési elve, mint ahogy az a berendezés elnevezéséből is egyértelműen kiderül a fordított ozmózis jelenségén alapul. Ekkor egy hígabb oldatból félig áteresztő és mechanikailag szilárd membránnal elválasztott tömény vizes oldatra az ozmózis nyomásnál nagyobb nyomás hat, vagyis a vízmolekulák a hígabb oldatba áramolnak, miközben a töményebb oldat koncentrációját növelik. 

A folyamat éppen ellenkezője az ozmózisnak, amikor a koncentrációkülönbség kiegyenlítésére megindul a vízmolekulák, hártyán keresztüli diffúziója a töményebb oldatba, aminek hála ozmózis nyomás, vagyis túlnyomás keletkezik. Az elméleti háttér után jöjjön a gyakorlat, ami kortyolható különbséggel kecsegtet.

Ha megkóstol egy pohár ivóvizet, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy csapvizet, és egy pohár ozmózissal átszűrt nedűt, akkor bizony érzékelhető kontrasztot tapasztalhat, s ez csak az ízvilág. A láthatatlan rétegeket nem fedezheti fel, ahogy az azokban beállt változást sem, pedig ez az, ami óriási jelentőséggel bír az egészsége szempontjából.

A vezetékes vizet hiába nevezik fogyasztásra alkalmasnak, attól még nem tekinthető tökéletes alternatívának. Sőt. Ha valamilyen módon láthatóvá lehetne tenni, milyen anyagok jutnak a vízmolekulák között főszerephez, akkor valószínűleg nagyon kevesen töltenék újra poharukat a vezetékből csordogáló vízzel.

Néha egyébként szabad szemmel is felmérhető a helyzet: amikor a klórtól fehér a kortyolásra váró ital vagy éppen a vastól vörösesbarna, akkor nem szorul magyarázatra a tisztítás fontossága.

Az ozmózis víztisztító új vízfogyasztási élményt kínál!

A fentiek fényében egy, a fenti hatásmechanizmussal dolgozó készülék beszerzésével és beszereltetésével teljesen megreformálhatja kortyolása pillanatait.

Keresés