Az örökös kérdés: az ioncserélt víz iható?

Az örökös kérdés: az ioncserélt víz iható?

Ha nyomon követi a szakmai anyagokat az internetesportálokon, vagy olvasgatja a témához erősen kapcsolódó fórumokat, akkor egy, folyamatosan előbukkanó, visszatérő kérdéssel biztosan találkozott már. Az ioncserélt víz iható? Megszámolni sem lehet, hányszor kerül terítékre ez a probléma. Az egész ügy valahol ott kezdődik, hogy a laikusok egy része összekeveri egymással a desztillált vizet, az ioncserélt alternatívával. Abban a pillanatban, hogy a fogalmak összekuszálódnak, teljes zavar jön létre. 

A zavarodottság, félinformációkhoz, azok pedig félretájékoztatáshoz vezetnek. Végül megszületik az, az abszolút fals alapokon nyugvó téveszme, miszerint az ioncserélt víz ihatósága megkérdőjelezhető. Tiszta vizet kell önteni a pohárba, s lehet, ezt még ezerszer meg kell tenni mindaddig, míg nem rögzül az érintettekben a tény: a desztillált, és az ioncserélt víz nem egy és ugyanaz. Nem két tojás, vagy éppen nem egy fogalom két szinonimája.

A desztilláció során a víz ásványi anyag tartalma gyakorlatilag megszűnik. Egy ionmentes, az iparban kiválóan használható folyadékot kapunk, ami a gyógyszerkészítésben például a lehető legjobb alapot nyújtja. Ezeken a területeken elengedhetetlenül fontos, hogy a felhasznált víznek ne legyen ásványi anyag tartalma, mert az, a különböző kémiai, fizikai reakciók miatt veszélyforrás lehet.

A fordított ozmózis eredményeként megszülető ioncserélt víz iható, mivel nem ionmentes, pusztán az anyagok koncentrációja, és összetétele más benne, az „eredetihez” képest. Mind a desztillált, mind az ioncserélt víz létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, de más-más területeken. Míg előbbi fogyasztásra nem, addig utóbbi arra is maximálisan javasolható.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ioncserélt víz iható
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."