Menü

Az ivóvíztisztítás ma már gyerekjáték!

Az ivóvíztisztítás ma már gyerekjáték!

Az ivóvíztisztítás feladata, napjainkban már nem meglepő tény, hogy ránk hárul. Bár a központi rendszerbe tisztított víz kerül, ám ha alaposan megvizsgáljuk annak tartalmát, akkor minden kétséget kizáróan szembesülhetünk a valósággal, mely egy cseppet sem kedvező. 

Az ivóvíz ugyanis tele van olyan íz- illatrontó anyagokkal, szennyeződésekkel, melyek abszolút nélkülözhetőek, s az ásványi anyagok koncentrációja sem ideális. Gondoljon csak bele a csempéjén kirakódó vízkőre, ami az ásványi sók vitathatatlan jelenlétét tanúsítja.

Míg a vízkő a csempén főleg esztétikai probléma, addig a hővel és vízátfolyással működő készülékeinek egyet jelenthet a meghibásodással és végleges elromlással. Ha már tartott a kezében egy, a klórtól fehéres színezetű pohár vizet, vagy kortyolt erősen vas ízű folyadékot, akkor tudja, hogy ezek a kellemetlenségek akár napi szinten előfordulhatnak.

Mivel az egészséges felnőtt szervezet optimális ellátásához naponta minimum két liter víz elfogyasztása szükséges (és ez az érték még kevésnek tekinthető, egyes számítások szerint tíz testsúly kilogrammonként fél liter folyadék bevitele az ideális ), így nagyon nem mindegy, hogy milyen tulajdonságokkal írható le a pohárba kitöltött, csapból, vezetékből érkező víz.

Az ivóvíztisztítás csupán elhatározás kérdése!

A mai modern technológia közbenjárásával az optimális vízszűrés könnyedén, egyszerűen megoldható, mégpedig többféle módon. A vízhozam mértékétől függően választhat kancsót, csapra szerelhető eszközt, illetve komplexen az egész háztartásában tiszta vizet fakasztó variációt.

Csak az anyagi lehetőségei, illetőleg az egyéb, praktikus információk a döntőek ebben a kérdésben. Például kis vízhozamnál a víztisztító kancsó is ideális döntés, míg ha főzni, sőt fürödni is minőségi vízben szeretne, akkor a rendszerszintű megoldás tekinthető sokszorosan megtérülő befektetésnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ivóvíztisztítás

Keresés