Menü

Az ivóvíztisztítás forradalma

Az ivóvíztisztítás forradalma

Néhány évvel ezelőtt még hangsúlyozni kellett az ivóvíztisztítás fontosságát. El kellett mondani, fórumok ezrein, hogy bár a csapból folyó alternatíva nevében szerepel az „ivó”, mint szó, ami ugye arra enged következtetni, hogy a szervezet számára a lehető legjobb variáció, ám ez nem jelent semmit. Pontosabban korántsem azt jelenti, amit a legtöbben társítanak mellé. A tudatos gondolkodás, az életmódváltások sora, és úgy globálisan a fogyasztói társadalom átalakulása hozta magával az igényt, hogy a vezetékes variáció helyett valami jobbat, tisztábbat, egészségesebbet kellene inni.

Pláne fajsúlyos probléma ez, ha napi 2-3 litert veszünk alapul. Márpedig egy egészséges, felnőtt szervezetnek ennyi abszolút javasolható. Ahogy a kereslet mind nagyobbá vált a tisztított víz után, úgy nőtt a kínálat. Az egyszerűbb modellek: vízszűrős kancsók, átadták a helyüket a csapra, pult alá szerelhető, vagy teljes rendszereket érintő változatoknak.

A folyamat tehát elindult. Egyre többen értették meg, hogy mennyire fontos az optimális ásványi anyag koncentráció, és mennyire nélkülözhetőek az íz- szín- illatrontó anyagok. Ma már milliók szavaznak az ivóvíztisztításra! Egy korty a tisztított vízből, és nemcsak láthatóvá, hanem érezhetővé válik a különbség. Ennél több bizonyíték talán nem is kell. Az első lépés, hogy az elfogyasztott folyadék minőségét növelje, egy erre a célra specializált eszközzel.

Nyugodtan kezdhet kancsóval is, ha még bizonytalan, s nem tudja, pontosan mekkora vízigénnyel számoljon. Aztán, ahogy egyre jobban rálát a vezetékes variáns tisztításának fontosságára, úgy fog előtérbe kerülni a főzéshez, sőt mosakodáshoz, fürdéshez használt víz milyensége is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ivóvíztisztítás

Keresés