Menü

Az ipari víztisztítás kényelmes és eredményes megoldás

Az ipari víztisztítás kényelmes és eredményes megoldás

Az oldott vas és mangán jelenléte a kútvizekben több szempontból is problémás: egyrészt ízrontó hatásúak, másrészt esztétikailag is kifogásolhatóak. Az ipari víztisztítás segítségével, azonban könnyedén és nem utolsó sorban végérvényesen orvosolhatóvá válhatnak az ilyen jellegű problémák. A csőhálózatokban a lerakódások komoly nehézségeket generálhatnak, mivel a kiválások elősegíthetik a baktériumok elszaporodását. 

Ez azért nagy gond, mivel így a felborult egyensúlynak “köszönhetően” mikrobiológiailag súlyos minőségromlás következhet be. Mindennek tetejében a kicsapódott vas és mangánoxidok magában a technikai rendszerben is jelentős meghibásodásokat generálhatnak. Az ebből fakadó üzemzavarok pedig tovább fokozhatják az amúgy sem elhanyagolható negatívumok következményeinek a súlyát. A vas és mangán optimális eltávolítására megannyi variáció létezik, ám érdemes minden esetben az egyedi, egyéni körülményeket górcső alá venni.

Ezek a paraméterek ugyanis nagymértékben befolyásolhatják, hogy végül melyik technológiai megoldás válik befutóvá. Az adott vízkezelésre specializált konstrukció megtervezésénél hangsúlyos a víz kémiai oxigén igénye, a vas és mangán koncentráció nagysága, vagyis a biológiai, kémiai vízanalízis elvégeztetése kikerülhetetlen. Ám ezt csak egyszer kell meglépnie, legelőször.

Az ipari víztisztítás hosszútávú előnyei.

A fenti kritériumokat figyelembe véve kiváló rendszer birtokosává válhat, melynek a pozitívumait csak élveznie kell. A biztos alapokon, szakmai döntésen nyugvó elhatározással csak jól járhat, mind rövid, mind hosszútávon, az elégedett alkalmazásnak és a költséghatékony használatnak hála.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ipari víztisztítás

Keresés