Menü

Az ioncserélt víz iható?

Az ioncserélt víz iható?

Mielőtt megválaszolnánk a kérdést, miszerint az ioncserélt víz iható-e előbb tisztázzuk a fogalmakat, és azok jelentését. A magyarországi vizek keménysége világhírű, nem csoda tehát, hogy a legtöbb, vezetékes alternatíva lágyításra, kezelésre szorul. A vízlágyító a kalcium, és magnézium semlegesítésén keresztül megakadályozza a vízkőképződést, míg a vízkezelés egyenlő a víztisztítással. 

Aktív szenes, és fordított ozmózisos rendszerek a leggyakrabban használtak ezen a területen. A vízben található anyagok egyrészt eltávolíthatók, másrészt átalakíthatók. Az ioncserélt víz esetében utóbbi eljárásról beszélhetünk. A vízkezelők tehát nem csak arra képesek, hogy teljesen kiszűrjék a vízben található káros anyagokat, hanem arra is adott esetben, hogy szerkezeti változtatásokat követően újult formában megtartsák őket.

Az így létrejött ioncserélt víz iható. Állaga selymes, teljes mértékig szagtalan, míg íze olyannyira kellemes, hogy szinte itatja magát. A fent ecsetelt pozitív tulajdonságai miatt egyértelműen ajánlható főzéshez, sütéshez, azaz a konyhai teendőkhöz, valamint tisztálkodáshoz, beleértve a fürdést, mosakodást, zuhanyzást, és végül, de abszolút nem utolsó sorban iváshoz. Mivel egy felnőtt, egészséges szervezet naponta minimum két liter folyadék elfogyasztását igényli, így korántsem mellékes milyen forrásból adja meg testének a szükségleteit.

Az ioncserélt víz iható, olyannyira, hogy finom ízének köszönhetően könnyebben lecsúszik belőle néhány pohárral, azaz a folyadékpótlás egyszerűen, könnyedén megoldható a segítségével. Pozitív tulajdonságai miatt tisztító értéke is jobb, azaz mosogatásnál, mosásnál nem szükséges annyi vegyszer alkalmazása.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ioncserélt víz iható

Keresés