Menü

Az ioncserélt víz fogyasztása egészséges?

Az ioncserélt víz fogyasztása egészséges?

Az ioncserélt víz fogyasztása sokak számára a tiltott kategóriába tartozik. A köztudatban ugyanis elterjedt egy félreértésen alapuló, téves nézet, miszerint az ioncserélésen átesett víz teljesen értéktelen, vagyis nem tartalmaz a szervezet számára hasznos anyagokat. A probléma gyökere ott van, hogy a fenti elképzelés egy fogalombeli keveredésen alapszik: az ioncserélt víz ugyanis nem egyenlő a desztilláláson átesett, valóban ionmentes alternatívával. 

Míg utóbbi ténylegesen semmilyen értékes anyagot nem tartalmaz, s nem járul hozzá a test optimális működéséhez, addig előbbi a benne végbe menő optimális szerkezeti változásoknak köszönhetően a lehető legjobb variáció a napi vízfogyasztás tekintetében. A hangsúly tehát a cserén van. Azok az ionok, melyek problémásak a szervezet számára olyan anyagokká alakulnak át a víztisztító rendszer segítségével, melyek abszolút ideálisak.

Arról se feledkezzen meg, hogy az egyes molekulák nemcsak a fogyasztás kontextusában okozhatnak nehézségeket. A vízátfolyós konstrukciók, legyen szó kávéfőzőről, mosógépről vagy villanybojlerről bizony megsínylik a vízkő képződés minden egyes pillanatát. Márpedig a hő hatására bekövetkező folyamatot nem lehet megakadályozni, azaz egyedül a prevenció nyújthat némi támaszt.

Kifejezetten ajánlott az ioncserélt víz fogyasztása!

Összegezve a fentieket, nem belemélyülve a tudományos elemzésbe bátran kijelenthető, hogy az ioncserélésen átesett víz határozottan fogyasztásra alkalmas. A megváltozó íz miatt nem kell aggódnia, ugyanis az ioncsere folyamatát követően legfeljebb pozitív átalakulást tapasztalhat, melyet ízlelőbimbóin túl szervezete minden egyes része értékelni fog!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ioncserélt víz fogyasztása

Keresés