Az ioncserélt víz biztos iható?

Az ioncserélt víz biztos iható?

Számtalanszor találkozni azzal a kérdéssel, hogy az ioncserélt víz iható-e. A probléma gyökere onnan ered, hogy sokan összetévesztik, összekeverik a desztillált, és az ioncserélt vizet. A kettő nem ugyanaz, és nem ugyanazon tulajdonságok jellemzik őket. Előbbit desztillációs folyamatok során érik el, melyeknek a végén egy ionmentes vizet kapnak, melynek az ásványianyag tartalma jóval kevesebb, mint az ivóvíznek. 

Pontosan ez utóbbi jellemvonása miatt nem igazán célszerű hosszú távon, nagy mennyiséget fogyasztani belőle, ugyanis egyrészt a szervezet nem nyer semmilyen, működéséhez szükséges anyagot belőle. Másrészt idővel a só-vízháztartás károsítható általa. A desztillált vizet ipari felhasználásra készítik, ahol a sima víz ásványi anyag tartalma problémákat okozna: kémiai laborokban, gyógyszer- és vegyiparban, vagy éppen hűtőfolyadék esetében. Most jön a lényeg, ami az ioncserélt víz iható-e kérdésben felteszi az i-re a pontot, és a kérdőjelet felkiáltó jelre váltja.

Az ioncserélt víz keménysége hajaz a desztillált vízéhez, de közel sem azonos vele. Az ioncserélt víznél a fordított ozmózis akkor jön létre, amikor két, egymástól külöböző koncentrációjú oldatot elválasztanak. Azaz mesterséges ráhatás segítségével megindul a természetes ozmózis. Minél markánsabb az oldott anyagok koncentrációkülönbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás.

A fordított ozmózisnál ebben az esetben tiszta víz áramlik át a félig áteresztő membránon (műgyanta)keresztül, a magasabb koncentrációjú oldatból (szennyezett víz) az alacsonyabb koncentrációjú (tiszta víz) oldat felé. Tehát a műgyantán áteresztett vízben megtörténik az ioncsere. A fenti leírásból kiválóan látszik, hogy az ioncserélt víz iható, mégpedig biztonsággal, negatív következmények nélkül.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ioncserélt víz iható
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."