Az egészséges víz- megoldás a csapra szerelhető vízszűrő

Miért van szükség vízszűrő berendezésre?A víz minőségét mindig hatóság vizsgálja. Egy településen a vízmű szolgáltató felel a megfelelő minőségéért. Vannak szabványértékek, ezen értékeknek kell megfelelni. A WHO ajánlása az alap, azonban az Európai Unióban hatályos irányelvet kötelező betartani. Magyarország a felszín alatti vízkészlettel jól áll, az Alföldön védett vízkészletünk van. 

A felszíni vízkészlet azonban már nem ilyen fényes. A földrajzi adottságok miatt a felszíni vízkészlet a Duna és Tisza vízgyűjtőiből érkezik, külföldi területekről. Az uniós szabványoknak köszönhetően szigorítottak a vízminőségen. Az ország több településén még mindig gondot okoz a bór, fluorid, nitrit határérték betartása. Az arzén is sok helyen jelentős problémát okozott.

Jellemzően a Dél-Alföld területen mértek a határértéket meghaladót. Itt körülbelül egymillió kétszázezer embert fenyeget az egészségtelen ivóvíz, de a Dél-Dunántúlon is nagyjából kétszázhatvan ezer, az Észak-Alföldi régióban pedig majd hétszázezer ember nem jut egészséges vízhez. Ez elég lesújtó adat.


Az 1900-as évek óta klórt raknak a vízbe, hogy a baktériumokat, csírákat elpusztítsa, megállítsa a víz okozta megbetegedéseket. A klórnak azonban van mellékhatása is. Hiába eszünk vitaminokat, a klórral semlegesítjük a hatásukat, mert vegyi reakcióba lépnek. Nyáron a többletfelhasználás miatt is több klórt tesznek a vízbe, ezért a megnövekedett mennyiség szintén gondot jelenthet.

A víz fertőtlenítésének azonban sok más módja is lehetséges, például: az UV sugárzás, fordított ozmózis, desztilláció. Egyénileg a háztartásban csapra szerelhető vízszűrőt vásárolhatunk, ami eltávolítja a szennyeződéseket, de az ásványi anyagokat meghagyja.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog csapra szerelhető vízszűrő
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."