Menü

Az asztali víztisztító egyszerű megoldás!

Az asztali víztisztító berendezések általános esetben az aktívszenes szűrés elvén működnek, amelynek köszönhetően a vezetékes csapvíz szűrését kiválóan elvégzik. A csapvíz minőségét alapjaiban határozza meg a klórtartalom; ennek a szernek a segítségével pusztíthatók el a különböző baktériumok és vírusok, azonban számos kellemetlen mellékhatással is rendelkezik. Mindenekelőtt kellemetlen ízűvé változtatja az ivóvizet, másodsorban pedig a fürdővíz minőségét rontja. Magától értetődik, hogy az asztali víztisztító tárgyalásánál nem beszélhetünk fürdővízről, viszont a túlzott klórhasználat élettani hatásaival érdemes tisztában lenni.
 
Alapvetően a klór roppant hasznos szer, hiszen a víz fertőtlenítése elképzelhetetlen lenne nélküle, azonban nem hasznos a klór rendszeres és nagy dózisban történő fogyasztása. Szerencsére ma már kiváló klórmentesítő asztali víztisztító berendezések kaphatók kifejezetten alacsony áron. Ezek a berendezések hozzávetőlegesen a klórtartalom 90 százalékát képesek szűrni, így a szervezetünk klórterhelése tizedére csökken.

Mindezek mellett az asztali víztisztító berendezés képes kiszűrni a különböző lebegő szennyeződéseket; a legtöbb esetben homok és iszap kerül a vízbe, de a csővezeték elöregedésével egyre több rozsdára is számítani kell. Az aktívszenes szűrésnek köszönhetően a különböző szerves anyagok is szűrhetők; ezek rendszerint valamilyen olajszármazékok, növényvédő szerek, hormonok vagy más vegyi anyagok. A jó minőségű szűrővel rendelkező asztali víztisztító képes a különböző nehézfémek kiszűrésére is; teljes szűrésről nem beszélhetünk, de jelentős mértékben csökkenthető a víz nehézfémtartalma. Utolsósorban meg kell említenünk a klórozás melléktermékeként értelmezhető klórszármazékokat; a trihalometán és a trihaloetilén bizonyítottan rákkeltő hatású, ezért a szűrésük erősen javasolt. 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Asztali víztisztító

Keresés