Menü

Az asztali víztisztító használatának előnyei

Ma már egyre többen döntenek a víztisztító készülékek megvásárlása mellett. Ez nem véletlen, hiszen egyre többen ismerik fel azt, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű víz elfogyasztása által, sokkal egészségesebbé lehet válni. A víztisztítóknak jelenleg három fő csoportját különböztethetjük meg. Létezik víztisztító kancsó, vagy más néven vízszűrő kancsó, asztali víztisztító, vagy más néven csapra szerelhető víztisztító, valamint van pult alá szerelhető berendezés is.

 Azt, hogy ki, melyik készüléket vásárolja meg, többnyire az határozza meg, hogy hányan fogják a tisztított vizet fogyasztani. Kisebb háztartásokba, maximum két főre elegendő lehet a víztisztító kancsó is, ám egy négy vagy többtagú család szükségleteit ez a készülék nem elégíti ki maradéktalanul. Éppen ezért, egy átlagos család számára okosabb döntés lehet egy asztali víztisztító megvásárlása. Az asztali víztisztító vagy más néven a csapra szerelhető vízszűrő kapacitása nagyjából 4000 literre tehető, amely bőven elegendő egy nagyobb család számára is. Az asztali víztisztító készüléket a csaptelepre kell felszerelni, ami nem túl bonyolult feladat. Egy perc alatt elvégezhető, és akár négy vagy akár öt hónapon át folyamatosan elérhetővé válik a tiszta víz, az egész család számára.

Ez az időtartam akár hosszabb is lehet, amennyiben nem a hagyományos, aktív szenet tartalmazó szűrőt vásároljuk meg, hanem olyan betétet, amelyben ezüst is van. Ez utóbbi asztali víztisztító esetén a csere várhat akár egy évig is! Az asztali víztisztító előnyei közé sorolhatjuk azt, hogy akkor nyerhetünk általa tisztított vizet, amikor éppen szükségünk van rá, a tisztítás rendkívül gyorsan és hatékonyan megy végbe. Egy perc alatt körülbelül 1-1,5 liternyi víz nyerhető a segítségével, továbbá nem kell állandóan le és felszerelni a használat előtt, hiszen egy kar segítségével szabadon lehet váltani a tisztított víz és a normál víz kieresztése között.

Címkék: asztali víztisztító

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Asztali víztisztító

Keresés