Menü

Az ásványvíz fogalma valódi kincset rejt!

Az ásványvíz fogalma valódi kincset rejt!

Az ásványvíz fogalma, ha szigorúan véve nézzük, akkor hamisíthatatlan értéket jelent, hiszen olyan vízről tanúskodik, mely ásványokban gazdag, s ami a természetben ered. A források tisztaságáról mesék születtek, s a mai világban, amikor a víz egyre nagyobb kincs, még jobban felértékelődtek azok a lelőhelyek, ahol a föld “tálcán” kínálja a szomjat oltó, aranyat érő ajándékot. 

Természetesen idővel, mint úgy általában az élet számos területén itt is főszerephez jutottak az üzleti felhasználású célok, azaz az értékesítés. Ez önmagában még nem lenne negatív fordulat, de a palackozás során mégsem teljesen ugyanaz a víz eregeti buborékjait a kupak alatt, mint a természet lágy öléből feltörve.

Viszont mivel ez a téma roppantul messzire vezethet, így mélyebben nem is merülünk bele, ellentétben az ásványvízzel, amiről még bőven akad mondanivalónk. Érdemes a földrajzilag megközelíthető források felkeresése, és a felbuggyanó víz megízlelése, személyesen, mert az élmény nagyjából leírhatatlan. A többnyire jéghideg ivóvíz teljesen tiszta.

A föld különböző rétegein keresztül tör a felszínre, s számtalan esetben a kőréteg egyfajta szűrőként működik, a különböző szennyeződések nemes egyszerűséggel fennakadnak, s nem marad más, mint a tiszta vizű forrás. A különböző ásványvizek eltérő ízvilágúak: magukban hordozzák a környezetük sajátosságát. Egyes fajtáit konkrétan gyógyvizeknek tekintik, mert a múltban nem egy pozitív tapasztalat fűződött hozzájuk.

Az ásványvíz fogalma éppen ezért a maga tisztaságában felbecsülhetetlen érték, amit a természet, különösen kis hazánk területén bőkezűen osztogat. Nincsen finomabb és ízletesebb annál, mint ami ilyen módon tör a felszínre, pohárban átnyújtva mindazt az ásványtartalmat, melyet a föld mélye dédelget.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ásványvíz fogalma

Keresés