Menü

Átfolyós vagy nem átfolyós víztisztító, mi a különbség?

2021. 01. 14. 10:18:00
Átfolyós vagy nem átfolyós víztisztító, mi a különbség?

Az otthoni víztisztítás fontossága napjainkban már nem kérdés, ugyanakkor nem mindegy, hogy milyen víztisztító készülékre esik a választás, hiszen számtalan modell érhető el a kínálatban, így például az átfolyós és nem átfolyós víztisztító berendezések. Egy hétköznapi ember számára nehéz megkülönböztetni, hogy mikor minősül egy víztisztító készülék átfolyós rendszerűnek és mikor nem, és bizony ez számtalan félreértésre ad okot.

A háztartási víztisztításban használt víztisztítási technológiák

A háztartási ivóvíztisztításban alapvetően két fő víztisztítási technológiát használnak, amellyel kétfajta szűrési minőség érhető el. Léteznek egyszerűbb, általában aktív szenes víztisztítási technológiával működő eszközök. Ilyen elven működhet a vízszűrő kancsó, a számos pult alá szerelhető vízszűrő vagy éppen a csapra szerelhető vízszűrő. Az aktív szén megköti a vízben található szennyeződéseket, klórt és egyéb káros anyagokat. A másik csoportba az ozmózisos víztisztítási technológiával működő eszközök tartoznak. Ezeknek az eszközöknek a membránszűrő a fő alkotóeleme, amely megszűri a vizet és eltávolítja belőle a különböző káros anyagokat, szennyeződéseket.

Átfolyós vagy nem átfolyós víztisztító?

A víztisztító készülékeket két csoportra bonthatjuk: a tartály nélküli, átfolyós víztisztítókra és a tartályos, nem átfolyós víztisztítókra. A tartály nélküli, átfolyós víztisztító készülékek esetében mivel nincs tartály, így a szűrt víz nem tárolódik el, hanem valós időben folyik át a rendszeren. A tartályos, nem átfolyós víztisztítók esetében a megszűrt víz egy tartályban tárolódik.

AQ-5300 pult alá szerelhető víztisztító

Az Aquasana AQ-5300 pult alá szerelhető víztisztító tartály nélküli, átfolyós víztisztító készülék, mely azonnal átalakítja a csapvizet tisztított ivóvízzé.

A készülék kombinált szűrőrendszerrel rendelkezik. Az aktív szén megszűri a növényvédő szereket, gyógyszermaradványokat. A szénkatalizátor kiszűri a klórt és klórszármazékokat. Az ioncserélő kiszűri két nehézfémet, a higanyt és a klórt. A mechanikus szűrő pedig megköti az szennyeződéseket . Ezzel a szűrési mechanizmussal Ön és családja kiváló tisztaságú vizet fogyaszthat otthona kényelmében, nem mellesleg pedig a környezetet és a pénztárcáját is hosszú távon kíméli.

Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége, további kérdése lenne, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: Aquasana víztisztító Blog

Keresés