Állandó vitatéma - a csapvíz

Már hosszú évek óta tart a kampány, amely kétségbe vonja a csapvíz fogyaszthatóságát. A vízművek mindenhol, folyamatosan hangoztatják, hogy a csapvíz gond nélkül fogyasztható. Számos tanulmány viszont azt bizonygatja, hogy ez nem így van. A vízművek, vegyi analízisek közzétételével bizonyítják, de tudjuk azt, hogy az analízisek, csak bizonyos anyagokra terjednek ki, akkor ez is kétségeket kelthet sok mindenkiben. 

Nagyon sokan vitatják, a klór alkalmazását is az ivóvízben, hiszen igaz, hogy fertőtlenítő hatású, de ugyanakkor nagyobb mennyiségben mérgező is lehet. Kétségkívüli, hogy nagyon jó volna, ha valaki eldöntené ezt a kérdést, de valószínűleg egy ilyen fontos kérdés nem könnyen eldönthető. A víz egy nagyon reagens anyag. Ez azt jelenti, hogy nagyon könnyen „vesz fel és ad le információt”.

Ezt egy japán kutató mutatta ki, évekkel ezelőtt híres fagyasztott vízkristályok fotóinak elkészítésével. De ettől mi még nem tudjuk eldönteni, hogy a csapvíz valóban minden veszély nélkül fogyasztható. Vegyileg minden bizonnyal nem fertőző, de a benne lévő különféle anyagok, mint a túlzott vasmennyiség, rozsda, esetleg arzén, egészen biztos, hogy nem válik senki javára sem.

Elgondolkodtató „véletlen”, hogy a csapvíz „veszélyessé” nyilvánítása éppen abban az időben kezdődött, amikor a nagy ásványvíz gyártó cégek vizeiket kezdték forgalmazni. Ez is gyanúra adhat okot, de ez inkább a csapvíz malmára hajtja a vizet. A kérdést az is nehezíti, hogy a különböző tájegységeken a csapvíz különböző minőségű és összetételű, tehát valóban nehéz ezt a kérdést eldönteni.   

Címkék: Csapvíz

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Csapvíz
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."