Menü

A zuhanyszűrő használata

A zuhanyszűrő elsődleges feladata a vezetékes vízben lévő víz klór szűrése. Az uszodákban lévő víz szinte minden esetben irritálja és kiszárítja a bőrünket. Ha érzékenye bőrünk van, komolyabb irritációi felléphet, kipirosodás jelentkezhet, de még a szemeink is véressé válhatnak. Ezeket a hatásokat magas klórtartalomnak tudhatjuk be.
 
Megfeledkezünk róla, hogy a vezetékes csapvíz is hasonló koncentrációban tartalmaz klórt. Sajnos nem mindig vagyunk tudatában ennek, hiszen tusolás vagy fürdés alkalmával kisebb vízmennyiséggel van dolgunk, így nem érezzük az átható klórszagot, ráadásul az orrunk hamar hozzá is szokik. De ha a szemünkbe kerül a víz, érezhetjük a maró hatását.

A zuhanyszűrő egyszerű és hatékony megoldást jelent a klórral szemben. Nincs más teendőnk, mint beszerezni egy megfelelő minőséget képviselő terméket és felszerelni a zuhanyzóra. A zuhanyszűrő képes kiszűrni a klór és klórszármazékok 90 százalékát, ezáltal megóvja a bőrünket a tartós irritációtól. Miért ártanánk a bőrünknek nap mint nap, ha egyszerű módszerekkel is megvédhetjük az egészségét?

A zuhanyszűrő kiválasztásánál gondot kell fordítanunk a megfelelő termék megtalálására. Érdemes tudni, hogy a különböző gyártók termékei között, illetve a különböző szűrési technológiák között jelentős különbségek lehetnek. Rendkívül fontos a kiválasztott zuhanyszűrő hatásfoka, hiszen az elégtelen kapacitással rendelkező szűrők aligha teszik lehetővé a tusolást. Arra is oda kell figyelnünk, hogy a zuhanyszűrő töltet megfelelő mennyiségben legyen elhelyezve a készülékben; ha a zuhanyszűrő nem rendelkezik kellő szűrőtöltettel, a hatékonysága nem lesz megfelelő, ugyanis intenzív vízfolyás mellett nem tudja elvégezni a feladatát. Ezek ismeretében válasszunk okosan! 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Zuhanyszűrő

Keresés