A víztisztítók összehasonlítása: ahány víztisztító, annyi szokás?

Számtalan víztisztító kerül a boltokba és a webáruházak kínálatába, de vajon ezek egyformák? Vajon ugyanolyan jól szűrnek, ugyanolyan időtállóak és ugyanolyan módszerrel tisztítják meg a vizet? Nem, nem minden paraméterük egyezik, ezért a víztisztítók összehasonlítás nagyon fontos dolog azok számára, akik szeretnének beruházni ilyen készülékre. A víztisztítók esetében nagy különbség az, hogy milyen célra készültek. 

Vannak asztali víztisztítók, víztisztító kancsók, zuhanyszűrők, központi víztisztítók, kútvíz tisztítók, ipari szennyvíztisztítók. Ezek között hatalmas különbség, hogy a szennyvíztisztítónak sokkal komolyabb berendezésnek kell lennie, többszakaszos szűréssel, mint egy asztali víztisztítónak, sőt, a kútvíz tisztító is eltörpül a szennyvíztisztító mellett.

A kútvíz tisztító berendezésnek például vastalanító, mangánszűrő, arzénszűrő stb. tulajdonságának is lennie kell ahhoz, hogy megfelelően működjön, hogy iható vizet állítson elő. A szennyvíz telis tele van baktériumokkal, kórokozókkal, szerves anyagokkal, így a szennyvíz szűrése az egyik legnehezebb feladat. Nem elég egyszer átszűrni, több lépésben kell kitisztítani belőle az egészségre káros anyagokat.

Elég egy apró hiba és máris fertőző víz kerül a rendszerbe, ami komoly megbetegedéseket okozhat. Éppen emiatt tisztítják a csatornában folyó vizeket klórral. A klór olyan erős vegyszer, ami a tisztítás után biztosan higiénikussá teszi a vizet. Egy baj van vele, nagyobb mennyiségben káros az egészségre és rossz az íze, kellemetlen a szaga. A víztisztítókat szerencsére folyamatosan ellenőrzik, nem csak szúrópróba szerűen, így arra, hogy szennyezett víz kerül a poharunkba a csapból szinte semmi esély sincs. Mindezek ellenére az igazán tiszta víz nem a csapból folyik.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztítók összehasonlítása
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."